Premieră: Volkswagen Golf primeşte o motorizare cu gaz natural comprimat

21 Octombrie 2020, 17:23
Denis Godorozea
Volkswagen prezintă o nouă motorizare pentru cea de-a opta generaţie Golf, una care ar putea fi printre cele mai populare în ţara noastră, cu gaz natural comprimat. Tehnic, sistemul de propulsie este aproape identic cu cele lansate mai devreme pentru Skoda Octavia şi Audi A3, având la bază motorul turbo de 1.5 litri.
Noua versiune Golf 1.5 TGI poate oferi la activ 130 CP şi 200 Nm. Pe lângă rezervorul de combustibil de 9 litri, noua motorizare include un rezervor adiţional pentru gaz cu o capacitate totală de 17.3 kg, autonomia doar pe gaz natural comprimat fiind de aproximativ 400 km, conform informaţiilor oficiale.
Resursele motorului sunt suficiente pentru a propulsa hatchback-ul compact de la 0 la 100 km/h în 9.7 secunde şi până la o viteză maximă de 211 km/h. Dar cea mai curios detaliu în cazul unor asemenea motorizări este eficienţa. Aşadar, pentru Golf TGI germanii anunţă un consum mediu de gaz cuprins între 4.1 şi 4.3 kg per 100 km parcurşi. Autonomia doar pe gaz constituie 400 km, iar cu cei 9 litri de benzină compacta va mai putea rula încă vreo 100-150 km. Pe de altă parte, această motorizare a noului Golf promite să producă cu aproximativ o pătrime mai puţine emisii de CO2 în raport cu o motorizare clasică pe benzină.

Volkswagen a deschis comenzile pentru noua motorizare Golf în Germania. Preţul de pornire în singurul nivel de echipare disponibil, Life, este de 30,935 euro. Motorizarea TGI este disponibilă şi pentru versiunea break Golf Variant.
0
2,204
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!