Premieră: noul Genesis GV70, Cel mai stilat SUV coreean

29 Octombrie 2020, 12:42
Denis Godorozea
Genesis, marca premium a celor de la Hyundai, prezintă în premieră noul GV70 — cel de-al doilea SUV şi al cincilea model original din gamă. Acesta vine să atace modele precum BMW X3 şi Mercedes-Benz GLC, dar silueta cu posterior înclinat sugerează că coreenii îşi doresc să concureze şi în segmentul SUV-urilor Coupe.
Noul Genesis GV70 adoptă limbajul stilistic distinctiv, lansat ceva mai devreme de marca sud-coreeană cu modelele mai mari. SUV-ul are faruri şi blocuri optice duble în faţă şi spate şi un aspect general minimalist. Coreenii au dezvăluit concomitent două pachete stilistice, standard şi sport.
Cel din urmă vine cu un aspect exterior mai agresiv, obţinut datorită inciziilor de aer mai mari, integrate în bara de protecţie faţă, şi două terminaţii rotunde imense ale sistemului de evacuare integrate în bara posterioară. Tradiţional, cele două versiuni se disting prin finisajele exterioare (cromate sau de culoare neagră) şi prin designul jantelor cu dimensiuni de până la 21 ţoli.
Habitaclul, dimpotrivă, aduce o mică revoluţie în gama Genesis, având o planşă de bord complet restructurizată şi minimalistă. Partea de sus este dominată de un ecran generos orizontal, iar mai jos pe consola centrală sunt concentrate comenzile de primă necesitate şi setul sistemului automat de climatizare. Astfel, inserţiile decorative se regăsesc doar pe alocuri, majoritatea suprafeţelor fiind acoperite cu piele fină.
Deocamdată nu sunt disponibile prea multe detalii tehnice, dar coreenii au dezvăluit că noul GV70 are la bază platforma clasică cu roţi motrice spate. Sistemul de tracţiune integrală va fi disponibil opţional. Sub capota maşinii se vor situa unităţi turbo pe benzină, de 2.0 şi 2.5 litri, iar pentru fanii motoarelor diesel va fi disponibilă unitatea de 2.2 litri.
Mai multe detalii vor fi dezvăluite în cadrul premierei publice, inclusiv pe piaţa europeană, pe care Genesis planifică să o atace în următoarele luni.
0
5,450
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!