Prototipul viitorului Porsche Macan electric a fost surprins pentru prima dată! Un Taycan în format de SUV

21 Octombrie 2020, 13:09
Denis Godorozea
Porsche Macan este unul dintre cele mai longevive modele din portofoliul constructorului din Stuttgart — deşi oficialii sugerează în în prezent SUV-ul se află în cea de-a doua generaţie, din punct de vedere tehnic Macan-ul actual este similar cu modelul lansat acum 7 ani. O revoluţie va veni, însă, cu viitoarea generaţie a SUV-ului, or aceasta va renunţa în totalitate la motoarele termice, iar acum prototipul a fost surprins în propria caroserie în timpul testelor pentru prima dată.
Comparativ cu modelul actual, viitorul Macan va căpăta un aspect exterior mai jucăuş, inspirat de la sportivele 718 sau chiar 911. SUV-ul de generaţie nouă va avea o siluetă mai dinamică, în formă de SUV coupe şi cel mai probabil aceasta va fi singura interpretare disponibilă pentru modelul compact. Anumite elemente stilistice, precum farurile, vor fi ochite la electromobilul Taycan, or şi Macan va fi un electromobil, primul SUV electric din gama Porsche. La posterior se va regăsi un eleron retractabil, dar mai jos de lunetă, specific SUV-urilor cu siluetă coupe, iar cele două terminaţii false ale pretinsului sistem de evacuare sunt, bineînţeles, false şi menite să păcălească "spionii auto".
La baza crossover-ului de generaţie nouă va sta platforma Premium Platform Electric (PPE) dezvoltat de Porsche în cooperare cu Audi pentru viitoarele electromobile de diverse dimensiuni şi formă. Deocamdată nu există informaţii despre unităţile de propulsie disponibile pentru Macan, or deocamdată nu a fost lansat vreun electromobil de serie pe noua platformă. Debutul mondial ar putea avea loc până la finalul anului viitor, iar lansarea comercială — în 2022.
0
1,274
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!