Pseudo-crossover-ul KIA Rio X: facelift de mijloc de carieră şi un nume nou

26 Octombrie 2020, 13:03
Denis Godorozea
KIA continuă actualizarea celui mai compact model din gamă, oferit pe pieţele CSI. După sedanul Rio, printr-un facelift de mijloc de carieră trece şi pseudo-crossover-ul urban Rio X-Line, care a fost redenuit în Rio X. Astfel, se pare că coreenii îşi doresc şi mai mult ca cross-hatch-ul să fie perceput drept un SUV urban.
Deocamdată KIA a publicat doar o galerie modestă de imagini, dar care prezintă în toate detaliile modificările aplicate exteriorului şi ambianţei interioare. De altfel, modificările sunt unificate cu sedanul Rio, actualizat mai devreme, aici fiind prevăzute faruri noi cu semnături modificate pentru luminile de zi de tip LED. Blocurile posterioare şi-au păstrat forma, dar au o structură interioară revizuită. La nivelul părţii frontale Rio a beneficiat de un calandru noi, de dimensiuni mai mari.
Modificări tehnice, cel mai probabil, nu vor exista. Cross-hatch-ul poate fi echipat cu motoarele clasice pe benzină 1.4 MPI şi 1.6 MPI, ce oferă 100 CP şi, respectiv, 123 CP. Standard unităţile se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte sau opţional la una automată cu 6 trepte.
Fireşte, această versiune poate avea doar tracţiune pe puntea faţă. Deci, printre caracteristicile de crossover cu care se laudă hatchback-ul se enumeră garda la sol de 195 mm, care nu a suferit modificări, elementele de protecţie şi decor pe partea inferioară a caroseriei, iar mai nou această versiune a fost redenumită în Rio X, indicele Line fiind exclus din denumire.
0
1,534
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!