Record de supraîncărcare al poliţiei germane: un Mercedes Sprinter cântărea aproape 10 tone în loc de 3.5!

6 Octombrie 2020, 15:24
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că Mercedes-Benz Sprinter e atât de rezistent, încât şi cei care aleg să încalce legea se bizuie tot pe el. Poliţiştii din Germania anunţă un adevărat record de supraîncărcare de când ţin ei evidenţa.
Sprinterul a fost observat circulând pe autostrada A3 din Germania duminică seara, iar poliţiştii au atras atenţia la el pentru că era deosebit de „aşezat” pe suspensia sa. Fiind vorba de un Mercedes-Benz Sprinter cu roţi simple în spate, nu duble, masa lui totală admisă e de 3.5 tone, iar astfel poliţiştii au suspectat că maşina ar fi supraîncărcată şi au tras-o pe dreapta.

Doar că, ce au descoperit ulterior avea să-i lase de-a dreptul consternaţi. Sprinterul transporta roţi de caşcaval, iar acestea, fiind foarte dense, au contribuit cu uşurinţă la depăşirea masei totale admise. Poliţiştii au însoţit Sprinterul la un cântar, iar acolo au făcut ochii cât cepele când au constatat că microbuzul care trebuia să cântărească maxim 3.5 tone cântărea, de fapt 9,900 kg, adică 9.9 tone! Supraîncărcarea a fost de 6,380 kg peste normă!
În rezultat, şoferul a primit o amendă de trei cifre şi i s-a permis continuarea deplasării doar după ce a fost organizat un alt camion, care să ia surplusul de greutate.
1
113,330
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!