Renault prezintă sedanul actualizat Megane: modelul este singurul fără motorizări hibride

28 Octombrie 2020, 12:09
Denis Godorozea
Mai devreme în acest an Renault a dezvăluit versiunile actualizate Megane în caroseriile hatchback şi break. Cele două modele au primit modificări discrete la nivel de design, dar au avansat tehnologic, beneficiind şi de motorizări hibride. Acum a venit rândul sedanului Megane, care a preluat limbajul stilistic de la hatch, dar nu şi substratul tehnic.
Astfel, se pare, francezii şi-au dorit reducerea costurilor de actualizare pentru sedanul Megane, or acesta va fi oferit într-un număr limitat de ţări din cauza cererii reduse pentru acest tip de caroserie. Totodată, acolo unde va fi prezent modelul de cele mai multe ori nu sunt implementate normele ecologice dure impuse de Uniunea Europeană.
Aşadar, dacă designul exterior şi modificările interioare sunt similare cu hatch-ul şi break-ul, atunci pe plan tehnic modelele se disting mai mult. Megane Sedan va putea fi achiziţionat după facelift cu două motoare clasice pe benzină. Este vorba despre unitatea 1.0 TCe, cu 115 CP la activ, în tandem cu cutie manuală, prevăzută pentru versiunile incipiente. Pe o treaptă mai sus s-a situat benzinarul TCe 1.3, disponibil pe un număr mare de modele din gama Renault, Dacia şi Mercedes-Benz. În cazul Megane acest motor oferă la activ 140 CP şi se cuplează standard la o cutie manuală, dar opţional poate fi echipat cu cutia automată EDC cu 7 trepte.
Pentru fanii motoarelor diesel va fi în continuare disponibilă unitatea Blue dCi de 1.5 litri, într-o singură variantă de putere cu 115 CP. Precum şi în cazul unităţii de top pe benzină, standard motorul are o cutie manuală cu 6 trepte, iar opţional este disponibilă unitatea EDC cu 7 rapoarte. Sedanul nu a beneficiat de noile motorizări hibride E-Tech, dar nici măcar de o variantă micro-hibridă cu generator-starter. În schimb, francezii promit un număr mai mare de sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şofer.
0
2,121
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!