Ruşii au prezentat prima lor camionetă 100% electrică, GAZelle e-NN!

2 Octombrie 2020, 09:39
Ilie Toma
Acum câteva zile ne amuzam pe seama noului motor pe benzină, de 3.0 litri şi 122 CP, instalat pe GAZelle, dar iată că astăzi aceeaşi companie rusească ne arată că poate fi prezentă la polul opus al trendurilor din lumea auto, lansând prima sa camionetă 100% electrică, GAZelle e-NN.
Mai mult ca atât, noua camionetă e construită pe o platformă ce va fi folosită în viitorul apropiat pentru producţia a mai multe varietăţi de vehicule comerciale, toate cu propulsie electrică, iar cei de la uzina GAZ au planuri mari şi pentru exportul acestor vehicule, întrucât declară că acestea vor fi foarte competitive ca preţ şi performanţe. Folosirea platformei e oarecum firească, întrucât ea e derivată din platforma modelului de bază, GAZelle Next, care e, în prezent, cel mai popular vehicul comercial din Rusia ca şi număr de vânzări.
Aşadar, cu ce performanţe se poate lăuda noul GAZelle e-NN? În primul rând, ruşii pun accent pe sarcina utilă de până la 2.5 tone a camionetelor electrice, masa lor totală fiind de 4.6 tone. GAZelle e-NN e echipată cu un singur electromotor de 136 CP, care livrează şi un cuplu de 310 Nm.

Capacitatea bateriei electrice e de 48 kWh, iar autonomia promisă e de 120 km, viteza maximă fiind limitată la 100 km/h. Într-o asemenea ipostază, camioneta electrică e destinată în primul rând operării în interiorul oraşelor sau în suburbiile acestora, dar, la dorinţa cumpărătorului, pot fi instalate baterii suplimentare, astfel încât autonomia să crească până la 200 km.

Impresionant e şi faptul că bateria dispune şi de opţiunea de a fi încărcată fast charge DC, iar în acest caz o încărcare până la 80% va dura 30 minute.
Preţul noii camionete electrice încă nu a fost anunţat, dar promisiunea de a pune accent pe accesibilitate şi practicism rămâne cel mai important avantaj al acestei lansări.

Deci, ce părere aveţi de acest nou microbuz electric rusesc?
1
4,086
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!