Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sfârşit de istorie pentru legendarele motoare dCi! Compactele Renault renunţă la diesel

1 Octombrie 2020 - 14:44
Denis Godorozea
Normele de poluare tot mai drastice şi crizele cu care se confruntă în prezent industria auto mondială reduce dramatic din oferta motoarelor diesel, acestea fiind eliminate treptat din gamele celor mai mulţi constructori din lume. O asemenea soartă e pregătită şi pentru legendarele motoare Renault din seria dCi, atât de îndrăgite pe meleagurile noastre datorită eficienţei şi fiabilităţii lor.
Cu câteva zile mai devreme Dacia a publicat informaţii complete despre noile generaţii Logan şi Sandero, care pentru prima dată au fost lipsite de motoare diesel, iar constructorul nici nu a oferit informaţii despre termenii apariţiei unei astfel de oferte. Mai nou, şansele apariţiei unei motorizări diesel în viitor par a fi infime, or acum şi modelele compacte din gama Renault renunţă la propulsoarele pe motorină, acestea urmând să fie eliminate în totalitate din gamele Clio, Captur şi Kadjar. Totodată, francezii au anunţat lansarea europeană pentru SUV-ul Arkana de curând, care a venit cu motorizări hibride, fără diesel.
Astfel, potrivit presei franceze, cele mai multe modele Renault vor rămâne fără motorizări diesel începând cu 1 ianuarie 2021, ziua în care vor intra în vigoare noile norme de poluare în Uniunea Europeană, în care pur şi simplu nu se încadrează o bună parte din motoarele actuale disponibile. În cazul Renault, este vorba despre seria legendară Blue dCi, şi anume unitatea de bază de 1.5 litri, disponibilă în diverse versiuni de putere, dar şi motorul de 1.7 litri.
Totuşi, anumite surse precizează că există totuşi şanse pentru revenirea unităţii de 1.5 într-o nouă versiune dCi 100, respectiv cu 100 CP la activ, care va înlocui variantele precedente, dar tot pe un termen scurt, pentru a răspunde solicitărilor clienţilor europeni, care tot optează încă pentru propulsoarele pe motorină.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter