Surplus de 50 km la autonomie şi design uşor actualizat: Tesla prezintă noul Model 3

19 Octombrie 2020, 13:04
Denis Godorozea
Tesla obişnuieşte să lanseze actualizări tehnice şi estetice pentru întreaga gamă de modele de la an la an, fără un grafic exact de premiere şi facelift-uri de mijloc de carieră, aşa cum o fac deobicei marea majoritate de constructori auto. Astfel, de această dată americanii au pregătit modificări pentru cel mai compact electromobil din gamă, Model 3, care nu s-a schimbat prea mult pe exterior, dar a beneficiat de modificări tehnice mai consistente.
Aşadar, la nivelul exteriorului Tesla Model 3 se va distinge de versiunile precedente prin eliminarea completă a suprafeţelor decorative cromate, înlocuite acum cu elemente de decor de culoare neagră-lucioasă. Tot aici cumpărătorii vor putea comanda jante din aliaj cu design nou şi diverse dimensiuni. Modificări similare au fost aplicate interiorului — aici electromobilul oferă un compartiment neacoperit pentru depozitarea gadget-urilor mobile cu dispozitiv de încărcare wireless. Totodată, americanii au înlocuit prizele clasice USB-A cu cele de tip nou, USB-C, care sunt acum 5 la număr (4 anterior). Ca şi în cazul jantelor, cumpărătorii vor putea alege dintre câteva combinaţii noi de tapierie şi inserţii decorative.
Mai importante sunt modificările tehnice. Deşi inginerii nu au pregătit motoare sau baterii noi ci s-au limitat la actualizări de soft, Tesla Model 3 vor oferi acum o autonomie extinsă, aproape în toate motorizările disponibile. În cazul versiunii de top Model 3 Performance electromobilul poate parcurge până la 507 km, în surplus cu 26 km. Totodată, acesta a devenit mai agil în exerciţiul de acceleraţie 0-60 mph (0-97 km/h) cu 0.1 secunde, fiind capabil acum să-l execute în 3.1 secunde.
Pe de altă parte, varianta Long Range oferă acum o autonomie record de 568 km, indicând un surplus la acest capitol de 50 km. Varianta de bază Standard Range Plus, cu tracţiune pe puntea spate, poate parcurge acum 423 km, sau cu 19 km mai mult decât anterior.
0
2,501
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!