Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Suzuki Across, SUV-ul creat pe baza Toyota RAV4, se lansează pe piaţă! Informaţii complete

20 Octombrie 2020 - 17:28
Denis Godorozea
Across a devenit primul model Suzuki lansat în cadrul cooperării constructorului japonez cu Toyota Motor Corporation, acesta fiind un SUV dezvoltat pe baza actualei generaţii Toyota RAV4. Fireşte, acest caz de badge engineering nu este primul în industria auto, iar Across a moştenit întreg substratul tehnic de la colegul său cu emblema Toyota, iar acum japonezii au dezvăluit informaţiile complete despre versiunea adresată pieţelor europene, unde Suzuki a dat startul vânzărilor şi livrărilor.
Suzuki Across a preluat motorizarea de top de tip plug-in hybrid a noului Toyota RAV4, aceasta fiind singura disponibilă pentru acest model în Europa. Amintim că sistemul PHEV are la bază benzinarul aspirat natural, cu ciclu Atkinson, de 2.5 litri. Motorul termic este asistat de alte două propulsoare electrice, dintre care unul este situat pe puntea spate în cadrul sistemului electronic de tracţiune integrală E-Four, identic cu cel oferit de Toyota.
În tandem sistemul livrează 306 CP, motoarele electrice fiind alimentate de la o baterie de 18.1 kWh, ce poate oferi o autonomie de până la 75 km. În această ipostază SUV-ul Suzuki poate accelera pâmă la 100 km/h în doar 6 secunde. Sistemul de tracţiune integrală este unul adaptiv, în condiţii normale cu un stil de condus mai lejer fiind activă doar puntea faţă. Însă în funcţie de suprafaţa carosabilului, temperatura exterioară, sistemul poate adapta cantitatea de cuplu pe fiecare punte, astfel încât acestea să funcţioneze în proporţie de 20:80, cu surplus pe puntea spate.
Pentru Across cei de la Suzuki promit nu doar o autonomie admirabilă de 75 km în regim complet electric, dar şi un consum mediu de combustibil de doar 1.0 litri per 100 km de parcurs — cifra a fost calculată conform standardului WLTP, dar ar trebui să specificăm aici că pur teoretic, în viaţa reală, acest rezultat ar putea fi atins doar în condiţii apropiate de cele ideale, cu bateria de 18.1 kWh încărcată la maxim.
În Europa Suzuki Across va fi disponibil exclusiv cu motorizarea plug-in hybrid şi într-un singur nivel de echipare, unul de top, de altfel. Standard Across va avea habitaclu tapisat cu piele, încălzire electrică pentru scaune şi volan, sistem multimedia cu ecran tactil de 9 inch, sistem de climatizare automatizat cu două zone, sistem smart-key. Bineînţeles, standard sunt incluse toate sistemele de siguranţă activă şi pasivă din portofoliul Toyota.
Pe exterior Suzuki Across va putea fi distins de o Toyota RAV4 prin mici elemente de design, în special la nivelul părţii frontale, unde are faruri şi bară de protecţie cu calandru integrat uşor redesenate. Japonezii vor oferi peste 7 nuanţe de caroserie, iar standard sunt incluse şi jante din aliaj de 19 ţoli cu design original. Preţul de pornire pentru noul model în Regatul Unit este de 45,599 lire sterline.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter