Un Mercedes-Benz C-Class W203 nou, descoperit într-un garaj din Germania, cu doar 282 km la bord, scos acum la vânzare!

19 Octombrie 2020, 18:47
Ilie Toma
Ia spune, atunci când o maşină are doar 282 km pe odometru său, o mai consideri nouă încă? Fireşte, am spune cam toţi. Până şi companiile de finanţare sau de asigurare o cataloghează ca absolut nouă. Şi acum imaginaţi-vă că acest Mercedes-Benz s-a păstrat în stare de nou absolut vreme de 17 ani, din 2003 până azi!
E un Mercedes-Benz C-Class W203, într-o culoare argintie la exterior şi cu un habitaclu gri, aşa cum era foarte în trend în acei ani la modelele mărcii germane. E un C 200 CDI, care, în anul 2003, avea sub capotă un motor diesel de 2,148 cm cubi, ce livra 116 CP şi 250 Nm. Propulsorul e cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte.
Maşina asta e pur şi simplu impecabilă din orice parte ai privi-o — faţă, spate, lateral. Vopseaua sa luceşte la fel de parcă a ieşit acum de pe linia de asamblare şi abia aşteaptă să-i fie livrată primului său cumpărător.
La interior, până şi mirosul de maşină nouă s-a păstrat. Inserţiile de lemn, polimerii planşei de bord — totul absolut este în condiţie sublimă. Şi, desigur, odometrul e cel care ne confirmă încă o dată că avem o maşină nouă, având indicaţiile de 000282 km. Judecând după acul indicator al nivelului de combustibil în rezervor, putem presupune că maşina asta şi-a făcut plinul când a avut aproape 0 km pe bord, şi a consumat doar atât, cât a fost nevoie de 282 km, iar în rezervor mai stă şi azi dieselul din 2003!
Dar n-am stat să presupunem prea mult şi am luat telefonul în mână să vorbim cei care au scos maşina azi la vânzare. Cum de a stat maşina asta nemişcată, cum de s-a păstrat ea într-o asemenea condiţie? Care sunt secretele ei?
Aşadar, am aflat că în spatele acestei stări formidabile a maşinii se ascunde o poveste tristă. Primul său proprietar şi-a comandat-o în anul 2003, pentru el acest Mercedes-Benz fiind un vis în sfârşit împlinit în viaţa sa. Din păcate, la doar câteva zile după ce a preluat-o, apucând s-o conducă doar aceşti vreo 280 km, el a decedat, fără a apuca să se mai bucure de visul împlinit. Ah, aşa e uneori în viaţă, mergem atât de mult spre un scop, aşteptăm atât de mult ca să-l împlinim, încât atunci când se întâmplă, nu mai apucăm să ne mai bucurăm de el...
Fiul său a decis să pună la păstrare maşina în garajul casei, refuzând categoric s-o vândă. Era visul tatăul său şi nu-şi putea închipui cum ar putea-o vinde. Aşa că următorii 16 ani, până în anul 2019, acest Mercedes-Benz C-Class a stat absolut nemişcat, în acelaşi garaj uscat unde a fost pus de fiul primului proprietar. Sigur, acesta a moştenit Mercedesul de la tatăl său, dar nu l-a scos niciodată pentru a-l conduce.
I-au trebuit 16 ani ca să ajungă la concluzia că ar putea să se despartă de acest Mercedes-Benz. În 2019, într-o interacţiune întâmplătoare cu o casă de vânzări auto, i-a spus directorului de acolo despre bijuteria din garajul său şi despre gândul de a o vinde. Peste câteva ore, cei de la casa de vânzări erau deja în garajul unde se afla maşina şi se minunau de ea.
Deoarece a stat atât de mult nemişcată, au decis să nu încerce a porni motorul. Au ridicat-o pe o platformă de transportare şi au dus-o la un service oficial pentru obişnuitele lucrări de verificări, deservire tehnică şi reanimare. În asemenea cazuri, când maşina stă atât de mult, se verifică în primul rând canalele de combustibil şi pompa de combusibil, dar şi toate celelalte componente de cauciuc, furtunuri, etc. Toate s-au dovedit a fi conservate de minune însă, stând la o umiditate corectă. Aşa că maşina a primit doar schimburi de ulei şi filtre şi o baterie nouă. Cei de la service i-au aplicat maşinii chiar şi elementele obişnuite de protecţie la uşi, care se aplică la maşinile absolut noi, la transportarea iniţială. Mai mult ca atât, la 8 martie 2019, cei de la service-ul Mercedes-Benz au avut onoarea de a face prima înregistrare în cartea de service a acestui Mercedes-Benz C-Class fabricat în 2003. Maşina avea 281 km la bord atunci!
A mai durat un an, însă, până vânzătorul de azi s-a decis s-o vândă şi el. A ţinut-o un an cu gândul să o conserveze el mai departe, cu acelaşi parcurs.
Azi, însă, a decis s-o vândă, pentru cineva care poate chiar ar vrea să înceapă a savura maşina asta în condus. E un Mercedes-Benz C-Class din 2003, care a trecut neatins prin tot acest timp şi care e astăzi tot în condiţie de nou absolut, la 17 ani din momentul fabricării.
Cât costă? Extrem de puţin pentru o maşină de colecţie, pentru un Mercedes-Benz nou conservat în asemenea manieră! Doar 17,900 euro se cere azi pe el! Şi sincer, cel care va da banii ăştia pe el, probabil va face cea mai formidabilă achiziţie a vieţii lui!
0
49,833
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!