Un Volkswagen Passat B3 VR6, descoperit într-un garaj din Germania, conservat cu doar 5 mii km la bord!

18 Octombrie 2020, 11:48
Ilie Toma
O companie din Germania, specializată în vânarea unor maşini de colecţie exclusiviste, a dat din întâmplare peste una din cele mai incredibile descoperiri din istoria sa.
Mergând să negocieze achiziţia unui automobil de la un colecţionar la alt colecţinar, a descoperit în acelaşi garaj un Volkswagen Passat B3 VR6 cu doar 5,381 km la bord, ţinut la păstrare de proprietarul său din 1993 încoace.
Maşina a fost cumpărată nouă în septembrie 1993, iar alegerea a fost una generoasă din start. Generaţia a 3-a a lui VW Passat a fost un model cu o alegere vastă de motorizări, dar cea mai savuroasă motorizare a fost VR6, ce avea acel propulsor legendar cu 6 cilindri, în două blocuri poziţionate aproape unul de celălalt, la unghi mic. Avea 2.8 litri volum, era aspirat natural şi dezvolta 174 CP şi 240 Nm!
Ei bine, Passat-ul descoperit acum în Germania e tocmai un asemenea VR6, cu cutie automată, în caroserie de break şi într-o superbă culoare exterioară bordo, combinată cu un habitaclu gri.
Maşina e într-o stare absolut perfectă, de nou, pentru că proprietarul său colecţionar a condus-o doar câteva luni la început, în 1993, după care a ţinut-o practic nemişcată la conservare. Astfel, până astăzi acest Passat are doar 5,381 km la bord.
După ce-au descoperit Passat-ul, cei de la compania de maşini clasice l-au convins pe proprietar s-o vândă. I-au făcut verificări ample maşinii, starea ei impecabilă şi istoria transaprentă confirmându-se. Maşina se conduce azi ca una absolut nouă, zic ei. Şi a fost păstrată de minune, întreaga caroserie lucind a prospeţime de showroom. Acest VW Passat VR6 a fost cea mai senzaţională şi neaşteptată descoperire a lor de când vânează maşini de colecţie, relatează aceştia. Mai mult ca atât, toate documentele ce confirmă istoria transparentă a maşinii sunt prezente.
Acum, după toate verificările, acest Volkswagen Passat a fost scos la vânzare şi probabil nu va sta foarte mult în aşteptarea unui client. Spunem asta pentru că, la condiţia de nou în care este, preţul cerut pe el de 19,800 euro pare oarecum justificat, dacă ne gândim că atunci când era nou, 27 de ani în urmă, a costat mai mult. Şi, pe lângă asta, aproape oricine a avut vreodată un Volkswagen Passat B3 ştie cât de dorit era acest motor VR6 pe Passat-uri, cât de sublim în inginerie era el pentru toţi amatorii modelului. Iar să găseşti azi, la 27 de ani distanţă, o maşină conservată nouă, cu acest motor genial, oferită la un preţ relativ decent — e o şansă care nu se va mai repeta cu siguranţă!
1
133,165
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!