Uzina MAZ din Belarus a devăluit primul său camion 100% electric!

8 Octombrie 2020, 14:34
Ilie Toma
Asta chiar e o veste neaşteptată, nu-i aşa? Uzina MAZ din Belarus a dezvăluit primul său camion cu propulsie electrică, numit cu multe cifre, aşa cum se botează toate modelele MAZ. Noului camion îi spune MAZ-4381E0. Zău că parcă e o parolă la internet banking!
Ei bine, haideţi să vedem ce aduce noul camion electric, totuşi. Acesta e conceput în mare parte pentru munca în zone urbane şi e echipat cu un electromotor de 95 CP, cuplat la un soi de cutie de viteze cu 2 trepte. Valoarea cuplului maxim nu e specificată, iar puterea atât de mică pare oarecum ciudată, întrucât în luna mai a acestui an cei de la MAZ lansaseră primul autobuz electric, care avea un electromotor mult mai puternic, livrat de o companie germană.
Noul camion promite o autonomie de 100 km, ceea ce, conform comunicatului oficial, ar fi suficient ca acesta să „parcurgă Minsk-ul în lung şi-n lat”. Nu glumim, anume aşa scrie în comunicatul de lansare a noului camion electric. Totuşi, uzina menţionează că poate instala mai multe baterii, şi astfel poate creşte autonomia camionului.
Acum modelul se încadrează în clasa de 12.5 tone masă totală, cu o sarcină utilă de 5.7 tone. Dacă s-ar adăuga baterii, însă, sarcina utilă s-ar reduce. Preţul camionului încă n-a fost anunţat.
0
2,197
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!