Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Accidentul care a demonstrat că Volvo XC90 de generaţie precedentă era poate cea mai sigură maşină din lume

17 Octombrie 2020 - 10:37
Ilie Toma
Volvo XC90 de generaţie precedentă a stat în producţie 12 ani, cât două generaţii normale de automobile. Dar, în ciua faptului că a fost proiectat la sfârşitul anilor 1990 către începutul anilor 2000, SUV-ul suedez a fost în repetate rânduri menţionat drept unul din cele mai sigure din lume.
Cea mai notorie situaţie a avut loc în 2012, când institutul american de siguranţă IIHS petrecuse cu XC90 un crash test de tip small overlap, un test proaspăt introdus la care majoritatea modelelor noi de pe atunci eşuau lamentabil. Deşi fusese lansat 10 ani mai devreme, în 2012 Volvo XC90 a luat cel mai bun rezultat la acel test, primind titlul de cel mai sigur SUV al acelui an.

Dar azi vom vorbi despre un accident din viaţa reală, produs la începutul anului 2020, dar cu o anchetă finalizată recent. Totul s-a întâmplat pe un traseu din apropierea oraşului Riga, în Letonia. Un camion şi un Volvo XC90 de generaţie precedentă s-au lovit frontal, la viteză de traseu. Şoferul Volvo a încercat să evite un ultimul moment camionul care venea spre el, dar mai departe de parapetul de pe marginea drumului n-a putut vira. În rezultat, s-a produs un impact puternic, în care partea frontală stângă a lui Volvo a înhăţat forţa loviturii cu un camion imens şi greu. În urma impactului, camionul a mai împins autoturismul câteva zeci de metri.
În mod normal, în aproape orice altă maşină din lume, asta ar fi însemnat moarte sigură pentru şoferul automobilului cel puţin. Dar acest Volvo XC90 i-a salvat viaţa proprietarului său. Şi nu doar că şoferul a rămas în viaţă, dar el a putut ieşi singur din automobil — pe altă uşă, desigur — ulterior neavând nevoie nici măcar de a fi internat la spital! Medicii i-au pelucrat doar câteva mici zgârâieturi pe care le avea!
Şoferul camionului, însă, după ce a realizat accidentul grav pe care l-a provocat, a încercat să dea vina pe şoferul din Volvo, precum că acela ar fi ieşit la o depăşire neregulamentară, care ar fi determinat camionul să o ia pe stânga ca să evite impactul, iar după asta Volvo ar fi revenit pe banda sa, motiv din care s-ar fi produs accidentul. Acesta o ţinuse morţiş pe această versiune, dar în scurt timp adevărul a ieşit la iveală graţie camerei de bord a unui automobil care mergea în spatele camionului. A urmat o anchetă lungă a poliţiei, în care şoferul camionului aşa şi refuza să-şi recunoască deplin vina, dar în fine, ancheta a ajuns la final şi vinovăţia celui din camion a fost confirmată. Cel mai probabil, acesta adormise pe câteva clipe la volan.
Cert e că acest XC90 de generaţie precedentă a demonstrat încă o dată, că până şi într-un asemenea impact frontal cu un camion, e unul din cele mai sigure automobile din lume. Aşa că dacă te gândeşti la o maşină la mâna a doua, care să fie şi sigură pentru famila ta, ia în calcul un asemenea Volvo.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter