(VIDEO) Aceasta e cea mai ieftină maşină electrică. Vine din China şi costă doar 3,600 euro!

6 Octombrie 2020, 21:18
Ilie Toma
Când vine vorba de maşini electrice, chinezii ne bat pe toţi. Da, poate companiile occidentale au cele mai rapide modele, cele mai longevive ca autonomie, dar scara la care s-au dezvoltat maşinile electrice în China, în viaţa reală, e pur şi simplu ameţitoare, iar noi, cei din afara Chinei, ştim prea puţin despre ele!
Ceea ce vrem să vă arătăm azi e un model care are abia două luni de când e lansat în China şi e într-atât de popular, încât are de livrat 50,000 de exemplare doar din primele comenzi! Şi nu e de mirare, pentru că maşina asta costă, la ea în ţară, 28,800 yuani, ceea ce ar fi cam 3,600 euro!

Da, e o maşină compactă de oraş, dar să nu vă gândiţi că e o făcătură de garaj, creată pe scheletul unui scooter electric, de genul celor care îşi băteau joc chinezii acum câteva luni. Aici vorbim de o maşină în toată legea, clasificată ca automobil, care vine cu patru roţi, două uşi, patru locuri şi, e drept, o dimensiune foarte compactă, de sub 3 metri. Dar e construită la o uzină deţinută de gigantul SAIC, împreună cu cei de la General Motors, aşa că ingineria e destul de internaţională şi bine verificată.
Maşinuţei electrice îi spune Wuling Hong Guang Mini EV. E propulsată de un electromotor de 13 kW, adică 17.7 CP, care livrează un cuplu de 85 Nm. Ea poate atinge o viteză maximă de 100 km/h, iar autonomia promisă e de 120 km în varianta de bază şi 170 km în versiunea de top! Cele două versiuni de autonomie vin cu două capacităţi diferite de autonomie — 9.2 kWh pentru cea de bază şi 13.8 kWh pentru cea de top. Foarte admirabil pentru o maşinuţă atât de compactă!

Deşi nu are un port fast charge, pentru că nici nu prea are nevoie de unul, bateria poate fi încărcată la curent alternativ, iar cea mai admirabilă parte e că bateria acestei maşinuţe ieftine dispune de un sistem de management termic, inclusiv cu funcţie de pre-încălzire la temperaturi joase!
La nivel de siguranţă, maşina nu excelează cu o listă lungă de dotări, neavând airbaguri sau sistem de stabilizare a traiectoriei. Are doar ABS şi EBD, iar pe bancheta spate — sistem ISOFIX pentru scaune de copii. Cei de la GM menţionează că structura ei a fost gândită din metale de rigiditate sporită, cu celula habitaclului concepută pentru a proteja decent ocupanţii la vitezele de care e capabil acest electromobil.

În fine, mai jos puteţi vedea şi un video cu ea, făcut de aceeaşi emisiune chinză, de care râdeam acum câteva luni cu toţii când îşi băteau joc de 3 clone de-ale lor. Fireşte, prezentatorul vorbeşte în chineză, dar puteţi activa subtitrele şi traducerea automată în orice limbă vă doriţi. Cea în engleză funcţionează destul de bine.
6
34,537
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!