(VIDEO) Ce se întâmplă cu automobilul într-un impact la viteză de peste 200 km/h

2 Octombrie 2020, 12:13
Denis Godorozea
Bulgarii de la Bri4ka Safety Academy au realizat primul test de impact frontal cu implicarea unui autoturism la viteză de peste 200 km/h. Previzibil, în aceste condiţii nu mai rămâne nimic din automobil, impactul fiind fatal atât pentru pasagerii de la bordul maşinii, cât şi pentru pasagerii autobuzului, în care se ciocneşte maşina. Indiferent de anul de producţie şi emblema de pe capotă.
În cazul testului respectiv, bulgarii au ales să ciocnească un Opel Omega rulat, care a accelerat la 208 km/h până a se ciocni de partea laterală a unui autobuz, în zona punţii spate. În urma impactului Opelul a fost distrus complet, iar autobuzul a fost avariat extrem de grav, fiind distrusă şi cabina unde au fost plasate manechine. Momentul impactului este surprins de mai multe camere de supraveghere, astfel încât poate fi studiat din diverse unghiuri.

În cadrul aceluiaşi test bulgarii au încercat să demonstreze nu doar consecinţele unui asemenea impact, dar şi să reamintească şoferilor că cel mai mare pericol pentru un impact fatal este viteza cu care circulă automobilul, demonstrând pe baza unei Dacia Duster cât de mult variază distanţa de frânare în funcţie de viteză. Momentul impactului dintre Opel Omega şi autobuz poate fi surprins din diferite unghiuri începând cu minutul 19.
0
3,844
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!