Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cursă de lux: au putere aproape identică, dar Bentley îl câştigă detaşat pe Rolls-Royce

17 Octombrie 2020 - 22:08
Ilie Toma
Sunt grand tourere desăvârşite. Costă o avere fiecare. Au motoare imense sub capotă. Sunt maşini de vis, care redau imediat statutul privilegiat al proprietarului său. E vorba, practic de orice model Bentley şi Rolls-Royce, dar azi vom vorbi de Bentley Continental GT şi Rolls-Royce Wraith Black Badge.
Bentley are sub capotă un motor W12 de 6.0 litri, care livrează 635 CP şi 900 Nm, transmişi tuturor celor 4 roţi printr-o cutie automată cu dublu ambreiaj. Rolls-Royce Wraith are un V12 de 6.6 litri, care lvirează 632 CP şi 846 Nm, transmişi doar roţilor spate printr-o cutie automată cu 8 trepte.

Aparent, puterile sunt identice. Dar, fireşte, tipul diferit de tracţiune a avut de spus un cuvânt important, la care se mai adaugă greutatea mai mică a lui Bentley şi dispunerea de un sistem launch-control. Deci, am putea intui nişte avantaje pentru Bentley.

Doar că această cursă de lux a arătat un tablou neaşteptat. Bentley nu doar că a bătut Rolls-Royce, ci l-a umilit de-a binelea, cu o diferenţă pur şi simplu uriaşă! Să fie vorba de discrepanţe atât de mari la nivel tehnic, sau de filosofia aia a celor de la Rolls-Royce, de „efortless power”. Se pare că Rolls-Royce chiar n-a făcut un efort prea mare ca să-i demonstreze ceva lui Bentley. Poate nici nu trebuie să demonstreze nimănui nimic? Poate pentru că vrea să concureze doar cu yaht-urile? Voi ce părere aveţi de o asemenea diferenţă între cele două modele?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter