(VIDEO) Din vremurile de aur ale lui Mitsubishi Lancer Evo: acest EVO FQ-400 se luptă cu un Nissan GT-R

10 Octombrie 2020, 08:52
Ilie Toma
A fost atât de demult, încât mulţi am uitat că au mai existat asemenea vremuri de aur pentru Mitsubishi Lancer Evo, renumitul sedan japonez de înaltă performanţă, construit cu un sistem superb de tracţiune integrală şi un motor setos să tot ofere performanţă!
Era anul 2009, acum 11 ani, când Mitsubishi Lancer Evo X, aflat deja în producţie de ceva timp, a primit o versiune nebună de tot, numită FQ-400. Maşina avea acelaşi legendar motor de 2.0 litri turbo sub capotă, doar că în loc de cei 300 CP standard, el primise o altă turbină uriaşă şi ajunsese să scoată 409 CP şi 525 Nm! Partea şi mai frumoasă e că-n Mitsubishi puteai avea încredere la turbine, or, acest nume era şi încă mai e aplicat pe o bună parte din turbosuflantele multor mărci renumite ale lumii, chiar şi Porsche foloseşte turbine de la Mitsubishi! Şi anume de acest model a „uitat” Mercedes-Benz atunci când, cu mulţi ani mai târziu a lansat motorul său de 2.0 litri şi 360 CP şi l-a proclamat drept cel mai puternic motor de 2.0 litri produs vreodată în lume, după care, i-au editat pretenţiile în cel mai puternic motor din lume, scoţând partea cu „produs vreodată”.
Ei bine, şi-n acei ani, 2009-2010, acest Mitsubishi Lancer Evo X FQ-400 era atât de nebun ca şi performanţe, încât ajungea să fie comparat în teste cu dimatai Nissan GT-R! Fireşte, Nisssan avea 485 CP, scoşi dintr-un motor mult mai mare, dar era şi mai greu. Şi apoi, pe hârtie, acceleraţia de la 0 la 100 km/h a lui GT-R era de 3.5 secunde, în timp ce timpii lui Mitsubishi nu erau prea departe, fiind de doar 3.8 secunde! Da, un Mitsubishi care prindea prima sută în 3.8 secunde! Ce vremuri!

Ei bine, vedeţi în video-ul de mai jos cele două modele nipone luptându-se între ele frumos într-un scurt comparativ al celor de la Fifth Gear. Şi nici măcar nu contează cine a câştigat, e admirabil însăşi faptul că a existat un asemenea Lancer Evo X, cu asemenea parametri de putere, care putea fi comparat cu un supercar adevărat!
0
2,937
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!