(VIDEO) Funcţia Sentry Mode a unei Tesla şi camerele care filmau au adus la arestarea unei agresoare

14 Octombrie 2020, 13:12
Redacţia PiataAuto.md
Fanii Tesla mai au de ceva vreme o funcţie interesantă la noile modele ale mărcii, de care aceştia se mândresc mult. Ea poartă numele Sentry Mode şi utilizează cele 4 camere ale unui automobil pentru a filma tot ce se întâmplă în jurul unei Tesla atunci când maşina detectează un minim deranjament în jurul său.
Practic, e ca un sistem latent de alarmă, care se include la sesizarea oricărei mişcări apropiate de maşină, iar în cazul unei acţiuni mai agresive asupra maşinii, se include şi alarma sonoră, iar proprietarul primeşte şi o notificare pe telefon. De-a lungul ultimelor perioade, acest sistem a ajutat la prinderea unor agresori faţă de modelele Tesla sau pur şi simplu la surprinderea unor momente bizare ce aveau loc în jurul acestor automobile.

Un caz mai recent, însă, e foarte curios prin faptul că, dacă acest sistem lipsea, agresoarea scăpa absolut nepedepsită, cel mai probabil. Se pare că era vorba despre un soi de conflict între proprietarul acestei Tesla şi o femeie ce obişnuia să-şi parcheze anterior maşina sa pe acelaşi loc de parcare, pe care îl considera al său. După o ceartă verbală, într-una din zilele ulterioare, Senty Mode a surprins-o pe protagonistă parcând cât de aproape posibil faţă de Tesla. În ziua următoare, însă, ea a trecut la fapte mai grave. Când a coborât din maşină, avea deja un cuţit pregătit, cu care a trasat o zgârâietură adâncă pe partea laterală a Teslei, afectând mai multe piese de caroserie. După ceva timp de aflare în zonă, femeia a plecat cu maşina sa.

Toată fapta a fost surprinsă, însă, de sistemul Sentry Mode al Tesla. Proprietarul a transmis materialele poliţiei, aceştia au identificat-o imediat şi au mers la locul ei de muncă, unde au şi arestat-o, de faţă cu toţi colegii săi. Ajunsă la secţia de poliţie, aceasta a avut două opţiuni — fie să ajungă la o înţelegere cu proprietarul maşinii afectate, plătindu-i toate daunele şi cerându-şi scuze, fie să primească o amendă penală şi un cazier penal în biografia sa. Agresoarea a ales să plătească tot şi să scape pe cale amiabilă.

Un nou triumf pentru Sentry Mode şi pentru un proprietar de Tesla, deci!
0
4,566
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!