Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O parcare cu exemplare Mercedes-Benz W140 în stare excelentă, care urmează a fi distruse

5 Octombrie 2020 - 15:00
Ilie Toma
Vă amintiţi că vă tot spuneam cu diverse ocazii că în Japonia se găsesc adeseori exemplare ale maşinilor legendare germane, care au parcurs mic şi o stare excelentă? Ei bine, cât de revoltător ar fi să afli că cineva s-ar încumeta să distrugă asemenea automobile? Iată că în Rusia şi aşa ceva e posibil.
Multă vreme oamenii foarte avuţi din Japonia cumpărau maşini cu volan pe stânga, în special germane, pentru a le ţine în colecţiile lor şi a merge cu ele foarte rar. Şi asta se întâmpla nu doar pentru că erau ei colecţionari foarte iscusiţi, ci pentru că erau obligaţi de lege la un parcurs anual foarte mic, pentru a li se permite exploatarea unor maşini cu volan pe stânga într-o ţară cu volan pe dreapta. Tocmai aşa au ajuns o mulţime de maşini să fie vânate azi de colecţionari din întreaga lume şi de companii gata să le livreze acestor colecţionari cele mai interesante modele.

Dar, aşa cum spuneam, deşi parcurgeau puţini kilometri cu maşinile lor, doar în orele cu lumină de zi şi doar când e vizibilitate bună, nu toţi proprietarii acestor maşini erau şi adevăraţi cunoscători rafinaţi. Iar unele din automobile au suferit modificări estetice ce le scad imediat din valoarea de acum. Ce folos că un Mercedes-Benz S-Class are 50 mii km originali pe bord, dacă pe planşă cineva a tăiat cu cuţitul un loc în care şi-a montat un DVD player ce pare a fi o chinezărie a anilor 2000, iar în portbagaj a mai făcut o incizie pentru nu ştiu ce combină stereo, iar capacul motorului l-a vopsit cu peria de dat var? Imediat valoarea de maşină de colecţie i se duce în jos şi rămâne o valoare minimă a unei maşini oarecare, chiar dacă starea tehnică e bună.
Ei bine, tocmai asemenea maşini au început a fi importate şi în Rusia mai nou. Cei care le importă o fac pentru a avea material donator pentru mulţimea de exemplare W140 care mai sunt îndrăgite şi se află în mâinile proprietarilor. Doar că, dacă ai importa azi în Rusia un W140 S600 sau S500, cu motoare uriaşe şi multe sute de cai-putere, ai fi obligat să plăteşti taxe de import uriaşe. Şi ca să evite asta, cei care le importă trebuie să le distrugă ireversibil încă până la intrarea în ţară, iar astfel pot să le importe ca piese de schimb. Şi, chiar pe vasul maritim pe care sunt transportate, aceste maşini ajung a fi tăiate nemilos în două.

Anume în asemenea stare au ajuns şi maşinile din parcarea din Rusia despre care vorbim azi. Practic, nişte exemplare S-Class W140 în condiţie tehnică excelentă au fost amputare şi omorâte intenţionat. Puteţi vedea stare acestor maşini în video-ul de mai jos. Păcat de aceste bijuterii!...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter