Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Premieră: Dacia Spring, primul model 100% electric Dacia! Tot ce trebuie să ştii despre ea

15 Octombrie 2020 - 22:02
Ilie Toma
Dacia a dezvăluit astă seară multaşteptatul, primul său model cu propulsie electrică, Spring. Şi aşa cum Dacia a reuşit să revoluţioneze lumea automobilelor bugetare, oferind nu doar preţ mic, dar şi calitate şi fiabilitate exemplară, acum toată lumea aşteaptă o revoluţie similară de la Dacia pe tărâmul maşinilor electrice.
Noua Dacia Spring debutează concomitent în 3 versiuni — una standard, alta adaptată pentru companii de car sharing şi a treia — concepută ca vehicul utilitar.

Noul model are un aspect de SUV compact, dar nu se declară decât un automobil urban cu gardă la sol ceva mai mare şi mai practică. De fapt, garda sa la sol are 150 mm. Maşina măsoară 3.73 metri lungime, 1.62 lăţime şi 1.51 metri înălţime.
Habitaclul se recomandă drept unul spaţios, similar cu al unui Sandero Stepway. Portbagajul e unul de dimensiuni pratice, măsurând 300 litri volum, fără spaţiul de sub podea.

Planşa bord nu duce lipsă de un sistem multimedia modern, or, când vorbim de o maşină electrică, acesta e şi mai important. Cei de la Dacia s-au asigurat de toate compatibilităţile moderne, sistemul beneficiind până şi de recunoaştere vocală.
Aşadar să trecem la cei mai importanţi parametri: ce autonomie are noua Dacia Spring? În versiunea sa standard, noul model electric românesc promite 225 km autonomie în ciclu mixt, conform standardului WLTP. În mediul unui oraş, însă, autonomia promisă e de tocmai 295 km!
Dacia Spring va fi pusă în mişcare de un electromotor de 40 CP. Poate suna puţin, dar la un motor electric mult mai important e cuplul, care e oferit instantaneu în măsură deplină. Valoarea lui la Spring e de 125 Nm. Maşina mai dispune de un regim ECO, ce limitează puterea motorului la 31 CP şi viteza maximă la 100 km/h, iar astfel autonomia poate deveni şi mai mare! În mod normal, viteza maximă a Daciei Spring e de 125 km/h.
Energia va fi stocată într-o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 26.8 kWh. Aceasta poate fi încărcată de la o priză domestrică de 220 V de 2.3 kW în timp de 14 ore, dar nu vă speriaţi, asta e cea mai slabă priză posibilă, pe care o veţi găsi în cele mai vechi reţele domestice. La o priză un pic mai puternică, deja, de 3.7 kW, încărcarea se reduce la 8 ore şi 30 min, iar la o priză AC mai puternică, de tipul celor publice, de unde Dacia va putea trage 6.6 kW, încărcarea ar dura 5 ore.
Merită menţionat că Spring nu vine dotată cu un cablu personal pentru prizele publice, dar acesta poate fi comandat separat. Mai mult ca atât, e posibilă bifarea opţională a unui port fast charge DC, cu care noul electromobil Dacia va putea trage 30 kW, iar astfel timpul de încărcare se reduce la aproximativ o oră.
Dacia Spring vine cu o garanţie standard de 3 ani sau 100,000 km, iar pentru baterie se acordă o garanţie de 8 ani sau 120,000 km.

Versiunea destinată companiilor de car sharing e identică tehnic, dar are adaptări pentru a fi deblocată prin aplicaţii, şi a avea integrat un serviciu de geolocalizare.
Versiunea cargo, utilitară, are partea din spate modificată, fiind lipsită de banchetă şi geamurile obişnuite, şi putând transporta o sarcină de până la 325 kg, cu un volum de încărcare de 0.8 metri cubi.
Şi acum, să vorbim şi despre preţ! Aşa cum vă puteţi aştepta, noua Dacia Spring vine cu un anunţ extrem de important la acest capitol: ea va fi cel mai accesibil model electric din Europa. Din păcate, Dacia n-a comunicat şi vreo cifră exactă, lăsându-ne deocamdată în aşteptare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter