(VIDEO) Şi-a făcut electromobil cu încărcare solară din două biciclete vechi

1 Octombrie 2020, 15:44
Ilie Toma
Un adolescent din Rusia a decis să-şi pună în aplicare pasiunea sa din copilărie pentru construcţia a tot soiul de ciudăţenii mecanice. Şi a făcut-o într-un mod extrem de ingenios şi totodată extrem de accesibil.
Adolescentului îi spune Nichita, iar unii dintre voi ar putea să-l recunoască din materiale anterioare pe care le-am publicat despre el, atunci când îşi prezentase Moskvich-ul său, convertit la propulsie electrică. Dar, pe lângă proiectul său mare de suflet, Nichita a vrut să facă un electromobil care să nu depindă de staţiile de încărcare, încă destul de rarefiate prin regiunea în care trăieşte el. Dar cel mai mult şi-a dorit să facă electromobilul cu costuri absolut minime.

Aşa că a încropit un cadru dur din două biciclete vechi luate de la un cimitir de fier. Tot de acolo şi-a mai luat nişte fier pentru a suda cadrul final, pe toate acestea dând cam 75 euro. A mai cumpărat două electromotoare mici, integrate în centrul roţilor de biciclete, care l-au costat 120 euro cu tot cu controller-ele lor. A cumpărat şi panouri solare, pe care a dat cam 145 euro.
Pentru roţi diferite şi montarea spiţelor, dar şi pentru două anvelope şi pneuri interioare a mai cheltuit cam 55 euro. De la prima tentativă de conversie a Moskvich-ului avea o baterie, pe care o cumpărase anul trecut cu circa 550 euro.

Drept scaun a folosit o piesă de mobilier veche şi gata, astea au fost toate costurile, în sumă de vreo 945 euro! Ce-a ieşit din toată ideea sa frumoasă, vedeţi în video-ul de mai jos. Şi trebuie să vă îndemnăm să fiţi îngăduitori cu Nikita, pentru că până la urmă e doar un adolescent cu minte inginerească, nu un producător auto, iar ceea ce a făcut el e demn de admiraţie!
0
1,594
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!