(VIDEO) Volvo era acuzat că încalcă drepturile omului când a inventat centura de siguranţă, acum 60 de ani!

19 Octombrie 2020, 20:28
Ilie Toma
Cât de penibil poate suna asta în timpurile noastre! Până şi presa, ziare şi reviste respectate, o pot da în bară lamentabil într-un anumit moment al istoriei. Probabil astăzi acele insituţii ar trebui să intre în pământ de ruşine, cerându-şi scuze de un milion de ori, de la public în primul rând. Dar asta demonstrează că uneori, în calitate de creator şi inventator, e bine să nu asculţi reacţiile presei şi ale publicului şi să mergi înainte cu invenţia ta.
Păi iată, imaginaţi-vă că aşa s-a întâmplat în anul 1959, atunci când Volvo a inventat centura de siguranţă în trei puncte, aşa cum o ştim azi. Suedezii au început repede s-o aplice pe primele lor automobile, iar mulţi dintre cei care o probaseră se arătau de-a dreptul revoltaţi de această invenţie!

„Centura de siguranţă e o încălcare a drepturilor omului”. — spunea The New York Times.

„E mai bine să fii aruncat afară decât să rămâi blocat înăuntru”.

„Cuplarea unui om cu o asemenea centură de siguranţă e o idee teribil de rea”.

”Asta e o restricţie a libertăţii”.

„E ineficientă, incomodă şi neconfortabilă”.
Astea au fost multe din reacţiile presei şi ale publicului în 1959-1960. Mai ales în SUA, toţi şi-au îndreptat ura asupra companiei suedeze, care încerca să „lege” oamenii de scaune, sugerând că asta ar fi o protecţie.

Dar au trecut mai bine de 70 de ani de atunci. Şi cei de la Volvo estimează azi că peste 1 milion de vieţi au fost salvate doar datorită centurii de siguranţă în accidente grave. Aşa că acum, într-un video emoţionant, Volvo a amintit lumii întregi cum a fost primită această invenţie la început, cât de eficientă s-a demonstrat ea ulterior, şi cum ne-am schimbat azi cu toţii percepţia despre ea, asfel încât primele reacţii ni se par absolut penibile. În video participă anume asemenea oameni, care au avut neşansa de a fi implicaţi într-un accident grav şi viaţa cărora a fost salvată de centura de siguranţă. Priviţi video-ul de mai jos. E emoţionant şi pune pe gânduri!
0
9,576
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!