Volkswagen ID.3, primul electromobil testat de Euro NCAP în acest an. Ce calificativ a obţinut?

21 Octombrie 2020, 11:51
Denis Godorozea
Organizaţia Euro NCAP a supus testului de siguranţă proaspătul Volkswagen ID.3, primul reprezentant al noii game de electromobile germane, lansat în premieră pe piaţa europeană în acest an. Între timp, electromobilul a reuşit să cucerească poziţii bune nu doar în segmentul electromobilelor, dar şi în clasamentul general de vânzări în diferite ţări din Uniunea Europeană.
Aşadar, cum era de aşteptat, Volkswagen ID.3 a trecut testele celor de la Euro NCAP, inclusiv noul tip de impact frontal cu un barieră mobilă. Deşi electromobilul a obţinut calificativul maxim de 5 stele, specialiştii Euro NCAP au venit cu anumite obiecţii în ceea ce ţine de siguranţa hatch-ului pentru diferite grupuri de persoane, fie pasageri, fie pietoni.
Astfel, şoferul şi pasagerii adulţi sunt protejaţi la bordul ID.3 în proporţie de 87%, iar acest rezultat este cauzat de lipsa unor airbag-uri pentru genunchi chiar şi în versiunile de top, dar şi lipsa unor airbag-uri laterale pentru regiunea bazinului. Micuţii sunt protejaţi la bord în proporţie de 89%, pe când la capitolul "protecţia pietonilor" ID.3 a obţinut un scor de 71%, iar la capitolul "sisteme de siguranţă activă" — 88%. Asta pentru că electromobilul nu are o capotă activă care să intervină în cazul tamponării pietonului, iar sistemul de frânare automatizată de urgenţă nu este activ în marşarier.
0
3,276
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!