A început producţia electromobilului Skoda Enyaq iV la uzina din Mlada Boleslav

26 Noiembrie 2020, 10:27
Denis Godorozea
Skoda a dat startul producţiei primului SUV electric din istorie — Enyaq iV. Modelul a debutat în premieră mondială în luna septembrie a acestui an, iar în doar câteva săptămâni va marca şi debutul comercial, urmând să ajungă inclusiv şi în ţara noastră.
Crossover-ul 100% electric se produce la uzina cehilor din Mlada Boleslav, acolo unde în prezent se produc şi cele mai populare modele din gama Skoda, precum crossover-ul Karoq sau proaspăta Octavia — pentru prima dată chiar şi la nivel de Grup o uzină din portofoliu produce pe o linie de asamblare atât modele cu motoare termice, bazate pe platforma MQB, cât şi un electromobil, ce are la bază arhitectura MEB. Ei bine, pentru o asemenea performanţă în modernizarea uzinei au fost investite mijloace de circa 32 milioane euro.
Enyaq s-a bucurat de un interes sporit din partea publicului european, iar astfel cehii planifică să producă zilnic câte cel puţin 350 unităţi. Amintim că Skoda Enyaq iV va fi disponibilă în 5 motorizări diferite, cea incipientă oferind un motor electric pe puntea spate cu 146 CP la activ şi o autonomie maximă de 340 km. Varianta de top Enyaq RS are două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală, ce dezvoltă un total de 306 CP şi oferă o autonomie de cel mult 460 km. Versiunea cu cea mai generoasă autonomie poate parcurge până la 510 km.
0
2,040
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!