Acest Porsche 911 Turbo S Duet va fi livrat exclusiv posesorilor avionului Embraer Phenom 300E

6 Noiembrie 2020, 17:22
Denis Godorozea
Constructorii celor mai exclusive sportive şi limuzine de lux continuă să ne uimească cu parteneriat de excepţie, pentru cei mai înstăriţi dintre fani. Mai devreme Aston Martin anunţa un proiect prin care cumpărătorii unui apartament pe Manhattan să primească gratuit şi un SUV DBX exclusiv, iar acum Porsche anunţă lansarea unui proiect asemănător, însă realizat în comun cu constructorul de avioane Embraer. Clienţii companiei aeronautice vor putea alege un superjet special şi să se aleagă cu un bolid 911 Turbo S exclusiv.
Versiunea specială a avionului privat Phenom 300E se distinge de creaţiile anterioare Embraer printr-o nuanţă exterioară specială şi un interior modificat cu fotolii inspirate de la coupe-urile de performanţă, unde se pot adăposti până la 5 pasageri. Avionul este echipat cu două motoare Pratt & Whitney PW535E1, capabile să ridice nava în aer la înălţime de aproape 14 km. În aer Phenom 300E poate atinge viteze de până la 859 km/h, iar distanţa maximă pe care o poate parcurge constituie 3,724 km.
Bolidul german din cadrul proiectului Duet realizat în comun cu Embraer va fi disponibil în exclusivitate clienţilor Embraer. Este vorba despre un Porsche 911 Turbo S cu benzinar boxer de 3.8 litri, capabil să dezvolte 650 CP şi 800 Nm. În versiunea respectivă sportiva germană poate accelera până la 100 km/h în 2.7 secunde, viteza maximă constituind 330 km/h. Dar în ciuda substratului tehnic nemodificat, coupe-ul surprinde cu picanterii speciale inspirate din industria aeronautică.
Caroseria maşinii este acoperită de două nuanţe diferite aplicate manual, pe partea de sus culoarea metalizată Platinum Silver, iar pe partea inferioară nuanţa mată Jet Gray Metallic, care să combine perfect sportiva cu nava Embraer. Pe montantul central este aplicată emblema proiectului comun, care va sugera că bolidul este unul dintre cele doar 10 produse în cooperare cu Embraer. De altfel, şi la interior este aplicată inscripţia "One of 10". Exteriorul este completat de jantele vopsite în nuanţa Platinum Silver, precum caroseria, dar cu accente contrastante de culoare albastră.
Acelaşi stil se regăseşte la interior. Scaunele sport sunt tapisate cu piele ce combină nuanţa de negru şi Crayon, cusăturile contrastante fiind de culoarea Speed Blue, exact precum elementele decorative de pe jantele exterioare. Plafonul este tapisat cu Alcantara de culoare gri, iar inserţiile decorative sunt realizate din fibră de carbon.
Fiecare maşină va fi etichetată cu numărul original al fiecărei aeronave din seria exclusivă — numărul este aplicat pe partea inferioară a eleronului posterior, dar şi pe cheie. Micile detalii sunt inspirate de la Phenom 300E, precum linia orizontului ce se regăseşte pe fundalul ceasului analogic din pachetul Sport Chrono inclus standard.
Într-un stil similar este realizat ceasul de mână 1919 Globetimer UTC, inclus în pachetul Duet standard şi limitat la 10 exemplare destinate exclusiv clienţilor Embraer şi Porsche. Inscripţiile inspirate din industria aeronautică se regăsesc pe pragurile laterale ale coupe-ului — "No Step", iar pe husă este aplicată inscripţia "Remove before flight".
0
2,089
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!