Ajutor medical urgent cu Lada Granta: cel mai accesibil automobil rusesc transformat în ambulanţă

30 Noiembrie 2020, 10:30
Denis Godorozea
Ruşii au creat o nouă versiune pentru cel mai accesibil model din portofoliul Lada — de această dată, Granta a devine o ambulanţă cu suspensie pneumatică şi echipamente specializate la bord. Amintim că anterior un alt atelier din Rusia a pregătit o furgonetă dedicată serviciilor funerare, denumită Lada Prima, iar transformarea modelului respectiv este solicitată de micile companii.
Noua ambulanţă pe baza Lada Granta a fost dezvoltată de compania Promteh, care produce în prezent furgonete VIS-2349, dedicate transportului de mărfuri. Comparativ cu acel model, ambulanţa Lada Granta se deosebeşte cu o cabină extinsă, ce poate adăposti la bord pacientul, un medic şi un asistent medical. Maşina va fi destinată serviciilor de salvare pentru acordarea ajutorului la faţa locului, dar va mai putea transporta persoane la instituţii spitaliceşti, dar se pare că la bord nu sunt prevăzute careva echipamente de reanimare.
Ambulanţa mai este dotată cu girofaruri speciale şi inscripţii specifice pe caroserie. Accesul la bord este realizat prin două uşi posterioare, prevăzute pentru pacient, dar şi o uşă laterală pentru lucrătorii medicali. Sub capota maşinii se află benzinarul standard de 1.6 litri, aspirat natural, capabil să dezvolte 87 CP. Acesta se cuplează la o cutie manuală cu 5 trepte şi transmisie pe puntea faţă. La posterior este prevăzută, însă, o suspensie activă pneumatică absolut nouă, ce poate modifica garda la sol pentru un acces mai confortabil la bord, dar şi asigură o ţinută de drum mai potrivită pentru pacientul transportat.
0
2,147
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!