Audi ca BMW: sportiva TTS primeşte versiunea specială competition plus în ambele tipuri de caroserie

24 Noiembrie 2020, 17:33
Denis Godorozea
Zilele actualei generaţii Audi TT par a fi numărate — cea de-a treia generaţie a fost lansată pentru prima dată în 2014, iar de atunci a fost supusă unor modernizări periodice, concomitent fiind revizuite gamele de motorizări şi versiuni disponibile din cauza normelor de poluare tot mai aspre. Astfel, TT-ul actual a rămas cu o singură motorizare "simplă", 45 TFSI, în timp ce versiunile de performanţă RS şi TTS rămân a fi disponibile. Cea din urmă mai beneficiază acum de o versiune mai specială, cu surplus de putere, numită competition plus şi disponibilă în ambele versiuni de caroserie.
Dar se pare că noua interpretare se adresează clienţilor ce nu-şi doresc un RS în toată firea, dar ar opta pentru un TTS mai special. De altfel, şi modificările aplicate nu vin să facă revoluţie. În raport cu un TTS standard, varianta competition plus vine cu o versiune îmbunătăţită a benzinarului turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri.
Datorită modificărilor aplicate, motorul dezvoltă acum 320 CP, cu 14 CP mai mult, dar are un cuplu maxim similar de 400 Nm. Respectiv, acest surplus nu a rezultat în caracteristici dinamice mai bune — exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h are loc în 4.5 secunde în cazul coupe-ului şi în 4.8 secunde în cazul decapotabilei, deci similar cu cât o pot face versiunile precedente TTS.
În schimb, standard este inclusă cutia robotizată S tronic şi suspensia adaptivă magnetic ride. Afară de cele menţionate, constructorul promite mici actualizări de soft şi pentru regimurile de rulare, astfel încât TTS competition plus să manifeste un comportament mai dinamic.
La nivel de design exterior modelele din seria competition plus vor putea fi distinse printr-un pachet aerodinamic uşor restilizat, ce include şi un eleron la posterior, dar şi jante din aliaj de 20 ţoli cu design original. Modificări discrete au avut loc şi în habitaclu, care este tapisat standard cu piele fină Nappa cu cusături contrastante şi un volan sport nou.
Odată cu această premieră cei de la Audi anunţă disponibilitatea unui pachet nou de decor exterior, numit Bronze selection — acesta urmează să fie disponibil pentru motorizările TTS şi 45 TFSI. Pachetul aduce câteva accente exterioare specifice de culoarea cuprului, inclusiv jantele de 20 ţoli. Preţul acestui pachet constituie 6,190 euro. Preţurile pentru interpretarea TTS competition plus pornesc de la aproximativ 61,000 euro pentru varianta coupe, sau de la 63,700 euro pentru versiunea decapotabilă.
0
1,093
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!