Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi prezintă noul SQ5 Sportback, cel mai performant SUV-ul Coupe din gama actualizată

26 Noiembrie 2020 - 13:01
Denis Godorozea
La începutul lunii septembrie din acest an germanii de la Audi prezentau noul Q5 Sportback, primul model cu siluetă coupe din gama actuală Q5, lansat odată cu facelift-ul de mijloc de carieră prin care a trecut maşina de generaţie curentă. Acum oferta este completată cu cea mai performantă versiune a crossover-ului SQ5 Sportback, dar care nu aduce careva picanterii tehnice importante. Asta pentru că mai devreme a debutat SQ5 facelift în caroseria clasică, de la care Sportback a preluat întreg substratul tehnic.
Astfel, nici în materie de design noul SQ5 Sportback nu aduce surprize, având o parte frontală similară cu versiunea cu caroserie clasică, cu excepţia micilor detalii de decor integrate în bara de protecţie frontală. Dar ca şi în cazul tuturor SUV-urilor Coupe, principalul punct de atracţie a maşinii este posteriorul, unde au intervenit simţitor mai multe modificări chiar şi în raport cu proaspătul SQ5 facelift.
Aici crossover-ul are nu doar o siluetă originală de coupe cu montanţi spate înclinaţi, dar şi blocuri optice distinctive şi o bară de protecţie modificate, ce include două terminaţii duble rotunde ale sistemului de evacuare. SQ5 are şi el două tobe de evacuare, dar pătrăţoase. Mai mult de atât, varianta Sportback de perofrmanţă are şi un difuzor restilizat, cu elemente contrastante de culoarea caroseriei.
Pe plan tehnic — fără picanterii noi. Ca şi varianta clasică SQ5, noul Sportback de performanţă optează pentru motorul îmbunătăţit TDI V6 de 3.0 litri în cadrul sistemului de propulsie micro-hibrid cu generator-starter la 48 V. Amintim că după actualizările introduse, motorul dezvoltă 341 CP şi 700 Nm, cu 6 CP mai puţin decât anterior, dar această micşorare a puterii nu s-a suprapus pe caracteristicile dinamice.
Respectiv, Audi SQ5 Sportback accelerează până la 100 km/h în 5.1 secunde, ca şi versiunea actualizată SQ5, dar şi crossover-ul de performanţă de până la facelift. Viteza maximă este limitată electronic, tradiţional la 250 km/h. În schimb, constructorul promite economii la combustibil de până la 0.7 litri la 100 km parcurşi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter