Audi revine în competiţiile rally după o pauză îndelungată! Nemţii vor crea un bolid hibrid pentru Dakar

30 Noiembrie 2020, 16:57
Denis Godorozea
Germanii de la Audi se pregătesc să revină în cursele de rally, pentru prima dată după o pauză de câteva decenii. Constructorul german va încerca să cucerească victoria în faimoasa cursă Dakar Rally începând cu sezonul din 2022, iar până atunci munceşte la dezvoltarea propriului bolid de raliu, care va avea un sistem de propulsie hibrid. Între timp, Audi a publicat o singură schiţă cu monstrul de offroad acoperit.
Cu acest anunţ cei de la Audi sugerează că participarea brandului în cadrul competiţiilor sportive auto va rămâne o latură importantă în strategia pentru anii viitori. Însă revenirea în cursele de rally va fi posibilă după părăsirea Formulei E. În schimb, germanii promit că tehnologiile debutate în competiţii vor fi preluate şi de automobilele de serie.
De altfel, succesul Audi în competiţiile sportive a început, de fapt, cu raliuri, când în 1981 germanii au revoluţionat cursa cu bolidul Audi quattro, care a dat şi naştere renumitului sistem de tracţiune integrală, disponibil în prezent şi pe modelele de serie. Respectiv, şi substratul tehnic al viitorului bolid hibrid de rally va fi moştenit de modelele de serie cu propulsie hibridă, dar şi electrică.
Deocamdată, însă, Audi nu oferă careva informaţii despre substratul tehnic şi caracteristicile de performanţă de care va fi capabil prototipul. Mai mult ca atât, acesta nu are încă un nume oficial, dar nici un design finalizat. Chiar şi aşa, prima schiţă pare să se inspire şi de la conceptul AI:TRAIL quattro din imaginile de mai sus, dezvăluit în septembrie 2019. Germanii au mai dezvăluit că bolidul va fi pus în mişcare de un motor electric, alimentat de la o baterie de înaltă tensiune, rezervele căreia vor fi suplinite de un benzinar din seria TFSI.
0
1,262
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!