Baby S-Class, deconspirat aproape complet: imagini noi cu viitorul Mercedes-Benz C-Class

4 Noiembrie 2020, 09:21
Denis Godorozea
Viitorul Mercedes-Benz C-Class se lasă tot mai des "prins" de camerele spionilor auto, iar de această dată un prototip a fost surprins aproape complet decamuflat, semn că până la debutul oficial al noului Baby S-Class au rămas doar câteva săptămâni. Aşa a fost poreclit C-Class-ul în generaţia curentă, W205, iar asta pentru asemănările stilistice cu nava amiral din Stuttgart. Se pare că noul sedan va urma aceeaşi cale, or pare a fi o copie a celui mai nou S-Class W223, proaspăt prezentat în septembrie.
Surse din interiorul companiei au confirmat anterior, că cu schimbul de generaţii Mercedes-Benz C-Class va fi mai mare, dar după cum putem vedea în imaginile proaspete cu prototipul de teste, proporţiile şi silueta maşinii vor fi similare cu modelul actual, chiar şi în micile detalii, precum formele geamurilor laterale şi montantul posterior. Dar stilistic C-ul se va inspira de la limuzina de top, va avea faruri şi blocuri optice posterioare cu forme asemănătoare, iar în faţă se va regăsi un calandru simţitor mai mare decât cel actual — conform trendurilor industriei auto contemporane.
Schimbări revoluţionare vor avea loc şi la interior, or aici C-Class-ul se va inspira din nou de la S-Class, având un sistem multimedia cu ecran generos integrat pe consola centrală ce trece lin în cotieră. Comenzile tactile ale sistemului de climatizare şi instrumentarul de bord digital vor fi similare navei amiral, precum şi pachetul de sisteme de siguranţă activă obligatoriu, dar şi cele mai avansate sisteme oferite opţional. Diferenţele în nivele de echipare vor fi minime.
Tehnic vorbind, C-Class menţine platforma modelului actual, dar aceasta a fost supusă unei modernizări ample. Motorizările vor fi formate din unităţi turbo pe benzină şi motorină, dar predominant unităţi de 2.0 litri cu 4 cilindri, toate asistate de un generator-starter de 48V în cadrul sistemului mild-hybrid. Variantele de top vor fi de tip plug-in hybrid. Până şi versiunile semnate de AMG, conform informaţiilor preliminare, vor avea un benzinar de 2.0 litri în tandem cu unul sau două motoare electrice, ce vor fi capabile de aproximativ 500 CP.
Precum şi predecesorii, Mercedes-Benz C-Class va fi disponibil în caroserii de tip sedan şi break. Contrar zvonurilor, germanii nu planifică să sacrifice nici versiunile coupe şi cabrio, iar o premieră în lista tipurilor de caroserie va fi varianta de offroad cu indicele All-Terrain, precum cea disponibilă pentru break-ul E-Class de generaţie curentă. Nu este exclusă nici apariţia unui coupe cu 4 uşi, dar acesta va primi un indice diferit, cel mai probabil CLC.

Presa occidentală anticipează premiera noului C-Class până la finalul acestui an. Vânzările europene vor demara aproximativ în primăvara-vara 2021.
0
3,416
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!