Bugatti lansează noua, cea de-a şasea versiune exclusivă pentru Chiron — Les Legendes du Ciel

25 Noiembrie 2020, 17:29
Denis Godorozea
Bugatti prezintă imagini şi informaţii despre o nouă interpretare specială a hypercar-ului Chiron — Les Legendes du Ciel. Aceasta devine cea de-a şasea versiune exclusivistă din colecţia Chiron şi vine să amintească istoria faimoşilor piloţi de curse Bugatti de la începutul secolului trecut, dar şi trecutul lor din aviaţie, or marea lor majoritate au fost piloţi de avioane.
În total vor exista doar 20 unităţi Chiron Les Legendes du Ciel (Legendele Cerului) din totalul celor 500 unităţi planificate spre producţie. Printre modificările estetice tematice se numără nuanţa specială a caroseriei Gris Serpent, care vine să amintească de avioanele clasice din anii 1920. De altfel, aceste avioane se regăsesc şi la interior, în schiţe grafice aplicate pe panourile portierelor. Tot de la avioane pe exterior a fost inspirată dunga de culoare albă pe partea de sus a caroseriei, iar pragurile sunt ornamentate cu tricolorul francez Le Bleu-Blanc-Rouge.
Habitaclul este tapisat cu piele fină Gaucho de culoare maro, nuanţa fiind ochită, la rândul ei, de bordul avionului clasic din acei ani. Inserţiile decorative sunt din fibră de carbon şi aluminiu. Pe panourile portierelor, pe lângă avionul clasic francez Nieuport 17, este reprezentat şi un Bugatti Type 13, primul model al mărcii, angajat în cursă.
Precum şi în cazul celorlalte versiuni exclusive similare, seria Chiron Les Legendes du Ciel nu prevede careva modificări tehnice. Respectiv, bolidul de stradă este echipat cu faimosul benzinar W16 cu 4 turbocompresoare, ce dezvoltă 1,500 CP şi 1,600 Nm. Fireşte, şi performanţele dinamice sunt similare — 2.4 secunde până la 100 km/h şi viteza maximă de 420 km/h. Preţul fiecărui exemplar din serie va fi de cel puţin 2.88 milioane euro.
1
1,298
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!