Camionul Tesla Semi va putea parcurge 1,000 kilometri cu bateriile încărcate

25 Noiembrie 2020, 12:22
Denis Godorozea
Elon Musk a declarat că Tesla a găsit o modalitate de a extinde autonomia maximă pentru camionul electric Semi, aceasta fiind simţitor mai mare decât se anunţa anterior în momentul premierei camionului în 2017. Potrivit miliardarului american, în varianta de top camionul va putea parcurge până la 1,000 kilometri cu bateriile încărcate complet, un record absolut în toate segmentele de electromobile.
Acum 3 ani în cadrul prezentării Tesla Semi americanii anunţau două versiuni standard pentru viitorul camion electric, cea incipientă având o autonomie de 300 mile (483 km) şi un preţ de start de 150,000 dolari, iar cea de top — 500 mile (805 km) şi un preţ de pornire de 180,000 dolari. Substratul tehnic a fost revizuit, însă, în calea spre producţia de serie, iar acum Musk anunţă că autonomia maximă a versiunii de top va fi de 1,000 kilometri, fără a oferi detalii adiţionale despre preţul unei asemenea interpretări.
Fondatorul Tesla nu a oferit detalii despre condiţiile de tractare pentru atingerea unei asemenea autonomii, dar s-a declarat convins că distanţa de 500 kilometri va putea fi parcursă fără mari probleme chiar şi cu încărcături totale de 40 tone. ţinta americanilor este ca distanţe de 800 sau chiar 1,000 kilometri să poată fi parcurse chiar şi cu încărcături.
Conform informaţiilor preliminare, Tesla Semi va fi echipat cu 4 motoare electrice. Camionul va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 5 secunde, fără remorcă, iar cu încărcătura maximă de 40 tone acelaşi exerciţiu va avea loc în 20 secunde. Producţia de serie urma să înceapă, conform aşteptărilor, în 2020, însă ulterior lansarea comercială a fost amânată pentru anul 2021. Între timp, camioanele au fost surprinse de numeroase ori pe drumurile publice în timpul testelor, inclusiv cu încărcături.
0
5,257
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!