Cel mai stilat Toyota C-HR GR Sport se lansează în Europa

9 Noiembrie 2020, 13:46
Denis Godorozea
Toyota prezintă în premieră noua versiune C-HR GR Sport destinată pieţei europene — cea mai stilată versiune a crossover-ului japonez va fi disponibilă în viitorul apropiat pentru comandă, iar cei de la Toyota au pregătit şi câteva modificări pentru cumpărătorii europeni. Respectiv, varianta europeană GR Sport se distinge de cea comercializată în Japonia.
Pentru prima dată C-HR GR Sport s-a lansat pe piaţa domestică cu un an mai devreme. C-HR a beneficiat atunci de modificări estetice consistente, dar nu toate au ajuns şi pe versiunea destinată pieţelor europene. În raport cu modelul prezentat acum un an, C-HR GR Sport disponibil în Europa nu abundă cu agresivitate excesivă, ci are un aspect exterior mai echilibrat şi stilat.
În materie de design exterior, C-HR GR Sport a fost lipsit în totalitate de suprafeţe cromate, acestea fiind înlocuite cu elemente de culoare neagră. Bara frontală include un splitter de dimensiuni mai mari, iar caroseria poate fi bicoloră, cu plafon negru şi nuanţa de bază la alegerea cumpărătorului. Emblemele Toyota au un fundal negru, precum şi farurile, pe când stopurile sunt ornamentate cu inserţii negre-lucioase pe exterior. Standard vor fi incluse jante originale de 19 ţoli şi câteva culori la alegere.
Tradiţional pentru asemenea versiuni, GR Sport vine cu un nivel mai bogat de echipări. Cumpărătorii vor putea alege dintre două tipuri de tapiserie cu decor original, fie textilă, fie Alcantara. Inserţiile decorative standard au fost înlocuite cu accesorii Cool Silver. Fireşte, nu lipsesc şi emblemele distinctive Gazoo Racing.
Modificările tehnice nu sunt la fel de consistente precum cele estetice, însă japonezii nu au neglijat în totalitate acest aspect. Astfel, în varianta GR Sport Toyota C-HR are o suspensie revizuită, mai rigidă şi cu o gardă la sol micşorată cu câţiva milimetri. Totodată, a fost resetat modul de funcţionare a servodirecţiei, iar drept rezultat japonezii promit o precizie mai bună în abordarea virajelor şi experienţe inspirate de sportivele cu două uşi.
În viitorul apropiat Toyota va da startul comenzilor pentru C-HR GR Sport în Europa, urmând ca livrările să demareze în luna ianuarie a anului viitor.
0
1,981
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!