Chişinăul va avea mai puţine săgeţi verzi la semafoare. Autorităţile evaluează intersecţiile

4 Noiembrie 2020, 14:24
Denis Godorozea
Numărul săgeţilor verzi care permit deplasarea automobilelor chiar şi la culoarea roşie a semaforului, în anumite condiţii, va fi redus la Chişinău. Cu un anunţ în acest sens a venit viceprimarul capitalei, Victor Chironda, care a informat şi despre primele intersecţii, unde acestea urmează să fie eliminate.
Principala cauză a unei asemenea decizii este sporirea siguranţei în trafic şi pe străzi, în special sporirea siguranţei pietonilor şi bicicliştilor. Autorităţile nu au oferit statistici mai exacte, dar sunt de părere că mulţi şoferi utilizează abuziv dreptul de a continua drumul la culoarea roşie a semaforului în intersecţiile dotate cu panourile cu săgeţi verzi. Mai mult de atât, viceprimarul susţine că instalarea plăcilor pe multe străzi din capitală a dus la crearea unor ambuteiaje şi mai mari, în ciuda intenţiei iniţiale de a fluidiza traficul.

Potrivit viceprimarului, străzile din Chişinău au devenit mai periculoase pentru pietoni şi biciclişti, iar din acest motiv cetăţenii preferă să aleagă un transport mai sigur, respectiv automobilele personale, în loc să parcurgă cu pasul chiar şi distanţe scurte. Crearea unei infrastructuri prietenoase cu pietonii ar reduce, astfel, numărul automobiliştilor şi ar fluidiza traficul.
Potrivit informaţiilor preliminare, panourile cu săgeţi verzi vor fi eliminate în viitorul apropiat de pe străzile Puşkin, Bănulescu-Bodoni şi Ştefan cel Mare. Dar ulterior numărul acestora va fi redus şi mai mult, în acest sens din partea Direcţiei de Transport Chişinău fiind solicitată o listă a intersecţiilor în care această săgeată mai mult dăunează decât aduce beneficii.

Voi ce părere aveţi, prieteni, despre iniţiativa autorităţilor locale? Ce părere aveţi despre săgeţile verzi şi modul în care şoferii din ţara noastră profită de ele? Aţi avut vreun incident legat de acestea? Scrieţi părerea în comentarii!
0
1,485
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!