Concurentul lui V-Class de la Renault: noul Trafic se prezintă în premieră mondială

3 Noiembrie 2020, 12:02
Denis Godorozea
Renault prezintă în premieră mondială noul Trafic în interpretările Combi şi SpaceClass. Monovolumul francez de generaţie nouă vine curând în Moldova şi România, unde se va duela cu Mercedes-Benz V-Class pe două segmente de piaţă, cel al utilitarelor, dar şi pe segmentul transportului de pasageri sau familiştilor, ce simt nevoia de o maşină de familie ceva mai mare de Renault Espace, de exemplu. Să vedem, deci, ce surprize au pregătit francezii cu noua generaţie Trafic.
Cu schimbul de generaţii Trafic menţine silueta specifică pătrăţoasă, ce rezultă concomitent în dimensiuni mai compacte pe exterior în raport cu concurenţii, dar un spaţiu optim la bord, fie pentru bagaje, fie pentru pasageri. Monovolumul a preluat noul limbaj stilistic al mărcii, cu faruri cu semnături LED integrate cu forme familiare şi un calandru proeminent ce uneşte farurile într-un singur corp.
Versiunea Trafic Combi va fi destinată transportului de pasageri şi va fi o ofertă orientată în special companiilor specializate pe transport de pasageri. Pe o treaptă mai sus se va situa interpretarea SpaceClass, ce vine să ofere un nivel mai înalt de confort şi ar fi mai atractivă pentru familişti. Pentru companiile de transport ce obişnuiesc să-şi alinte clienţii cu confortul maxim la bord va fi disponibilă varianta Signature, iar pentru aventuri departe de oraş este pregătită versiunea Escapade.
Precum şi la nivel de design, interiorul noului Trafic a fost adaptat noii game Renault. Şoferul va beneficia de un volan multifuncţional nou, aparent preluat de pe cele mai noi SUV-uri franceze, iar pe consola centrală se regăseşte sistemul multimedia Easy Link cu ecran de 8 ţoli şi comenzi tactile. Noul sistem este compatibil cu gadget-urile mobile prin interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto. Mai jos este încorporat setul de comenzi pentru sistemul de climatizare şi un spaţiu de depozitare cu încărcare wireless pentru smartphone. De altfel, ca şi anterior Trafic oferă multiple spaţii pentru obiecte mici, inclusiv pe planşa de bord, în spatele ecranului multimedia.
În funcţie de versiunea aleasă, Renault Trafic poate transporta la bord până la 9 persoane, inclusiv şoferul, iar spaţiul dedicat bagajelor poate atinge un volum maxim de 1.8 m3. Firesc pentru această clasă, sunt prevăzute multiple posibilităţi de transformare a ambianţei interioare. Cu schimbul de generaţii Trafic a avansat tehnologic şi oferă acum setul obligatoriu de sisteme de siguranţă activă, precum cel de frânare automatizată de urgenţă, dar şi sisteme de asistenţă şi confort pentru şofer, precum un cruise control adaptiv şi sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe. Concomitent, Trafic este capabil să monitorizeze banda de circulaţie şi să atenţioneze şoferul când aceasta este schimbată neintenţionat.
În momentul lansării Renault Trafic va fi disponibil cu 3 motorizări diesel. Varianta incipientă are la activ 110 CP şi se cuplează exclusiv la o cutie manuală, varianta de 150 CP poate avea cutie robotizată EDC cu 6 trepte opţional, iar versiunea de top cu 170 CP la activ este echipată în mod exclusiv cu cutia automată.

Renault a confirmat oficial lansarea noii generaţii Trafic în Moldova şi România. Debutul comercial va avea loc în luna martie a anului viitor şi tot atunci vor fi dezvăluite detaliile complete referitor la motorizări, eficienţă, dar şi preţurile pentru fiecare interpretare.
0
3,131
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!