Coreenii atacă sedanul Toyota Camry TRD cu noua Hyundai Sonata N Line

10 Noiembrie 2020, 12:23
Denis Godorozea
Hyundai prezintă în premieră cea mai performantă versiune a noii generaţii Sonata — N Line. Sud-coreenii ne-au obişnuit cu acest indice, însă deobicei acesta este atribuit modelelor cu un aspect exterior mai agresiv, dar un substrat tehnic standard în ceea ce ţine de motorizări. Dar nu este şi cazul noii Sonata N Line — sedanul a beneficiat de un motor nou şi vine să atace direct sedanul Toyota Camry TRD pe piaţa americană.
Tradiţional, versiunea de performanţă a beneficiat de un pachet de modificări exterioare cu bare de protecţie mai agresive. În partea frontală se regăseşte un calandru proieminent cu structură interioară modificată şi două incizii de aer mai generoase. Bara posterioară integrează un difuzor cu două terminaţii duble pătrăţoase pentru sistemul de evacuare. La interior noua versiune va atrage printr-un nivel de echipare mai generos cu tapiserie din piele şi Alcantara. Tot aici sunt prevăzute scaune sport cu suport lateral mai profilat şi cusături contrastante de culoare roşie.
Cele mai picante noutăţi vin la nivel de substrat tehnic, unde Sonata N Line a preluat motorizarea de top de la sedanul KIA K5 GT. Asta înseamnă că sub capota sedanului s-a situat benzinarul turbo de 2.5 litri din seria Smartstream. Motorul dezvoltă 294 CP şi 422 Nm. Respectiv, caracteristicile sunt apropiate de cele pe care le oferă Camry TRD cu benzinar V6 aspirat natural!
Motorul se cuplează la cutia robotizată cu dublu ambreiaj N DCT cu 7 rapoarte, însă cuplul este transmis doar pe puntea faţă. Constructorul sud-coreean nu a dezvăluit caracteristicile noii versiuni de performanţă, însă cu o motorizare similară KIA K5 GT poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 6 secunde. În schimb, Hyundai promite o suspensie revizuită cu gardă la sol micşorată şi un sistem de Launch Control inclus. Fireşte, a fost pregătit şi un sistem de frânare mai perfromant.
Deocamdată nu se cunosc perspectivele apariţiei noii versiuni pe celelalte pieţe. De primă importanţă pentru sedanul Sonata este piaţa americană, unde versiunea N Line va porni de la 33,200 dolari. Astfel, sportiva este chiar mai accesibilă decât motorizarea hibridă.
0
1,473
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!