Cum se transportă o încărcătură uriaşă, de peste 600 tone, de-a lungul Germaniei

7 Noiembrie 2020, 13:52
Ilie Toma
Ce e acest obiect uriaş? Un robinet gigantic sau o rachetă? Şi cum să transporţi o asemenea încărcătură uriaşă pe o distanţă de aproape 1,000 km?
Asta a fost misiunea unor transportatori din Germania, asistaţi de forţele poliţiei. Obiectul ăsta uriaş e un schimbător de căldură — un utilaj industrial ce urmează a fi folosit la o uzină de producere a gazului metan din Canada. Rolul lui e de a asigura răcirea gazului până la temperatura în care acesta devine lichid, ca astfel să poată fi mai uşor transportat. Doar că, la scara industrială la care se operează acolo, utilajul e unul gigantic, cântărind peste 600 de tone!
Uzina care l-a produs e situată în sud-estul Germaniei, iar pentru a ajunge în Canada acesta trebuia să ajungă mai întâi în portul din Bremen, aflat la nord-vestul ţării. Odată ce avea să ajungă în port, transportarea lui pe calea mării e mult mai simplă, însă cea pe segmentul terestru, de aproape o mie de kilometri, e de natură să dea adevărate bătăi de cap.
Dar totul a fost rezolvat cu ingeniozitate, meticulozitate şi experienţă. Încărcătura uriaşă a fost fixată în două puncte de sprijin, pe platformele remorcate a două camioane. Unul din camioane, cel din faţă, îşi tracta remorca, în timp ce camionul din spate — o împingea. Această formulă a permis articularea întregului transport şi trecerea mai uşoară a intersecţiilor pe drumuri înguste.

Chiar şi aşa, o asemenea platformă are 18 axuri, pe fiecare ax fiind montate 4 roţi. Prin urmare, o platformă are 72 de roţi!
Transportarea a durat câteva zile bune, în toată această perioadă echipa tehnică fiind însoţită de poliţişti, care aveau rolul de a dirija traficul din jur şi de a veghea la siguranţa întregului proces. Într-un final, încărcătura a ajuns cu bine în Bremen şi acum se află deja pe calea apei spre Canada.
0
13,129
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!