Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cursă infernală de Formula 1 în Bahrain: un pilot scapă din ghearele focului după un accident cumplit, altul se răstoarnă cu bolidul său

30 Noiembrie 2020 - 11:44
Ilie Toma
Cei care acuzau uneori cursele moderne de Formula 1 de derulare plicticoasă a acestora au avut ieri mostra contrară a unei curse de-a dreptul infernale, aşa cum n-a mai fost de foarte mulţi ani în Formula 1.
Cursa de ieri a avut loc pe circuitul din Bahrain şi chiar chiar în primul tur bolidul echipei Haas, pilotat de Romain Grosjean, a lovit puternic una din barierele circuitului. Impactul a fost atât de puternic, încât monopostul sa rupt în două şi a luat imediat foc. Structura de siguranţă în jurul pilotului, însă, i-a permis acestuia să poate ieşi din flăcări după câteva secunde.

Toţi spectatorii au amuţit în momentul când bolidul prinsese flăcări şi nu era clară starea pilotului. Probabil în faţa tuturor au derulat accidente grave similare din istoria Formula 1, majoritatea dintre care s-au sfârşit fatal pentru piloţi. Însă, siguranţa bolizilor moderni a evoluat foarte mult, iar accidentul de ieri a demonstrat-o cu prisosinţă. Grosjean a fost capabil să iasă din flăcări, primind câteva arsuri în rezultat şi fiind internat de urgenţă la spital.
Accidentul s-a produs în urma unei coliziuni cu bolidul AlphaTauri, condus de rusul Daniil Kvyat, în urma acestei coliziuni monopostul francezului Grosjean fiind proiectat direct spre barierele laterale ale circuitului, unde a şi avut loc impactul devastator. Flăcările au fost atât de agresive, iar impactul atât de puternic, încât atât echipa medicală, cât şi ceilalţi piloţi şi comentatori sunt deopotrivă de părerea că evadarea lui Grosjean din vâltoarea focului a fost un adevărat miracol.

Mai târziu, francezul a publicat un scurt video de pe patul de spital, având în special mâinile bandajate în urma arsurilor. Grosjean, însă, părea impresionant de bine dispus în raport cu accidentul prin care tocmai trecuse.
Dar infernul cursei din Barhain nu s-a oprit la acest incident principal. După steagul roşu şi oprirea cursei din cauza accidentului menţionat mai sus, cursa a fost reluată şi la scurt timp după repornirea ei s-a produs un alt incident grav, de această dată cu bolidul Racing Point, condus de Lance Stroll, care s-a răsturnat. Paradoxal, dar tot în urma unei coliziuni cu rusul Daniil Kvyat!
Stroll a fost nevoit să se înghesuie între spaţiul lăsat de bolidul său răsturnat şi pământ pentru a ieşi, ajutat de asistenţii de circuit. Şi el a scăpat cu bine.
Şi, în fine, atunci când mai erau doar 3 tururi până la final, iar cel de-al doilea bolid Racing Point, condus de Perez, avea şansese să ajungă pe podium, pe locul 3, motorul bolidului a luat foc. Iar astfel, Perez a fost nevoit să abandoneze, iar echipa Racing Point s-a pomenit cu ambii bolizi ai săi distruşi în această cursă infernală din Bahrain.
Într-un final, cursa a fost învinsă de Hamilton cu Mercedes, urmat de doi piloţi ai echipei Red Bull — Verstappen şi Albon.

Vezi pe YouTube momentele cheie ale cursei de ieri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter