Da, acesta e un Porsche! Secretele conceptului misterios Vision Renndienst

13 Noiembrie 2020, 15:12
Denis Godorozea
Porsche a publicat astăzi o serie de imagini şi comunicate cu concepte ne mai văzute anterior, la care designerii şi inginerii companiei munceau timp de aproximativ 14 ani. Concepte, ce nu au fost dezvăluite niciodată în spaţiul public, până astăzi. În total în portofoliu s-au acumulat 15 modele unice, bolizi de performanţă, modele electrificate, dar cel mai neobişnuit dintre ele este monovolumul denumit Vision Renndienst. Planificau oare germanii să lanseze un model utilitar sau unul destinat transportului de persoane?
Ei bine, să află secretele conceptului misterios. Maşina are un aspect exterior futurist, parcă inspirat de vehiculele autonome, destinate exclusiv transportului de persoane, misiunea cărora este de a eficientiza transportările individuale, în special în mediul urban. Cel puţin, viziuni similare pentru transportul viitorului sunt împărtăşite de mai mulţi constructori, ce au avut anterior concepte asemănătoare.
Cei de la Porsche îl numesc nu altfel decât un space shuttle, deci o navă dedicată familiştilor, cu sistem de propulsie electrică, absolut prietenos cu mediul înconjurător, dar şi cu spaţiu distribuit inteligent. În materie de design, Vision Renndienst nu trezeşte asemănări cu vreun model din gama constructorului din Stuttgart, nici cele actuale, nici cele clasice. De altfel, monovolumele sunt un teritoriu necunoscut pentru cei de la Porsche, absolut incompatibil cu filosofia mărcii, nu? Ei bine, cândva cuvinte asemănătoare răsunau şi la adresa primei generaţii Cayenne, care între timp a evoluat în cel mai de succes model din gamă şi a dat naştere chiar şi unui SUV mai compact, Macan.
Germanii nu au oferit careva detalii tehnice, dar cert este că conceptul are un sistem de propulsie 100% electric. Cel mai probabil, în ideea autorilor proiectului, această navetă ar trebui să aibă şi un sistem de pilot automat complet autonom, dar chiar şi aşa, la interior este rezervat un loc distinctiv pentru şofer, poziţionat central precum pe un McLaren F1, iar astfel germanii sugerează că chiar şi modelele autonome din viitor vor atribui rolul principal la bordul maşinii şoferului.
0
1,651
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!