Dacia a anunţat preţurile pentru noile Logan şi Sandero în România. Cât ar putea costa noile modele în Moldova?

4 Noiembrie 2020, 12:01
Denis Godorozea
Dacia România a publicat lista preţurilor şi echipărilor pentru noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Cu schimbul generaţiilor compactele constructorului din Mioveni au înregistrat o creştere a preţurilor cu aproximativ 800 euro în funcţie de model, dar acum acestea vor oferi şi echipări mai generoase decât anterior. În Moldova noile Logan şi Sandero vor fi lansate în câteva săptămâni, cu nivele de echipare identice, iar astfel putem anticipa că în ţara noastră maşinile vor avea un preţ mai accesibil datorită sistemului diferit de taxare.
Aşadar, sedanul Dacia Logan porneşte în România de la 8,400 euro în versiunea Acces cu benzinar aspirat natural 1.0 SCe şi 65 CP la activ. Motorul respectiv se cuplează exclusiv la cutia manuală cu 5 trepte. Cea mai puternică versiune Logan cu motor turbo pe benzină de 1.0 litri TCe, cu 90 CP şi în tandem cu cutie manuală cu 6 trepte porneşte de la 10,950 euro, dar în echiparea de mijloc Essential. Acelaşi motor cu cutie cu variaţie continuă va costa cel puţin 12,950 euro, în acest caz fiind prevăzută doar echiparea de top Comfort. Cea mai eficientă versiune Logan Eco-G, cu gaz petrol lichefiat, motor turbo 1.0 şi 100 CP la activ este disponibilă începând cu interpretarea de mijloc la preţ de cel puţin 11,250 euro, doar cu cutie manuală cu 6 rapoarte.
Hatch-ul Sandero în interpretarea de bază cu motor aspirat natural şi cutie manuală este mai scump decât logan cu 200 euro şi porneşte, respectiv, de la 8,600 euro. În schimb, motorul turbo cu 90 CP la activ va fi mai accesibil cu 200 euro în raport cu Logan în configurare similară — 10,750 euro. De o reducere identică vor beneficia cei ce vor prefera un hatch cu GPL, cu preţ minim de 11,050 euro în echiparea de mijloc. Sandero cu CVT şi în nivelul superior de echipare are un preţ similar cu sedanul Logan, respectiv 12,950 euro.
Pentru noul Sandero Stepway sunt prevăzute doar două motorizări şi două nivele de echipare. Hatchback-ul pregătit de offroad porneşte de la 12,050 euro în varianta Essential cu benzinar turbo cu 100 CP şi cutie manuală cu 6 trepte. Cea mai scumpă versiune Stepway este cu 2,000 euro mai scumpă, dar vine cu cutie CVT şi un nivel de top de echipare. Cel mai puternic Sandero Stepway are 100 CP la activ, dar nu are GPL şi este echipat doar cu cutie manuală — pentru acesta cumpărătorii vor achita cel puţin 12,350 euro.
Preţurile pentru noile Logan şi Sandero în Republica Moldova nu au fost anunţate încă, dar dat fiind faptul că noile modele Dacia vor avea nivele de echipare şi motorizări similare pe ambele maluri ale Prutului, putem calcula aproximativ cam cât vor costa acestea în ţara noastră. Aşadar, la importul automobilului în Moldova cumpărătorul achită doar taxa de vămuire dedusă din capacitatea cilindrică a motorului, care constituie aproximativ 9,500 MDL pentru toate motorizările Logan/Sandero, or toate au la bază câte un benzinar de 1.0 litri. Respectiv, dacă excludem din ecuaţie TVA-ul aplicat în România şi adăugăm aici taxa acciza aplicată în Moldova, obţinem un preţ de aproximativ 7,500 euro pentru cea mai accesibilă versiune Logan.
Majorarea preţurilor, de altfel, se datorează nu doar designului nou, dar şi substratului tehnic complet modificat. Amintim că noile Logan şi Sandero au la bază platforma simplificată a noilor Renault Clio şi Captur, iar conform prevederilor legislative europene au avansat mult în materie de siguranţă pasivă şi activă. Totodată, modelele constructorului din Mioveni pot avea acum sisteme de climatizare automate şi un sistem multimedia cu ecran tactil mult mai avansat.
0
5,923
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!