Daimler şi chinezii de la Geely vor dezvolta împreună motoare cu ardere internă

19 Noiembrie 2020, 15:34
Denis Godorozea
După achiziţia a circa 10% din acţiunile Daimler în 2018, Li Shufu, proprietarul gigantului chinezesc Geely, a devenit cel mai mare acţionar unic în cadrul concernului german. Părţile anunţau atunci că afacerea va aduce beneficii ambelor concerne auto, chiar dacă se nega o cooperare strânsă în materie de tehnologii. Ei bine, starea lucrurilor s-a schimbat în timp şi se pare că partenerii au ajuns la un parteneriat pentru dezvoltarea şi producţia unor motoare termice de generaţie nouă.
Deocamdată nu au fost dezvăluite prea multe informaţii pe marginea noii etape de colaborări. Reprezentanţii Daimler au confirmat pentru presa germană că Daimler şi Geely vor coopera în vederea dezvoltării unor propulsoare noi cu ardere internă, care vor sta la baza sistemelor hibride de propulsie. Cel mai probabil, primii beneficiari pe listă în cadrul parteneriatului vor fi cei de la Mercedes-Benz, pe când Geely va ajuta în proiectare, cu investiţii şi linii de producţie. Potrivit estimărilor, parteneriatul va rezulta în economii de sute de milioane de euro pentru germani.
Ştirea este tot mai curioasă în contextul informaţiilor apărute anterior, precum că Geely şi Volvo ar urma să fuzioneze pentru optimizarea proceselor de producţie şi dezvoltare. Respectiv, am putea vorbi aici despre o colaborare indirectă dintre suedezi şi germani, care să rezulte într-o gamă de motoare cu combustie internă comună pentru modele Mercedes-Benz şi Volvo. Ei bine, mai multe informaţii despre planurile pentru viitor abia urmează să fie comunicate.
0
1,133
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!