Defender-ul clasic revine oficial! Bowler prezintă primele imagini cu prototipul offroader-ului legendar

5 Noiembrie 2020, 13:14
Denis Godorozea
Noul Land Rover Defender este, fără îndoială un succesor demn de cel mai renumit offroader din istoria industriei auto britanice. Cu schimbul de generaţii modelul a căpătat un design nou şi un substrat tehnic mult mai avansat fiind acum, probabil, mai capabil pe teren accidentat decât predecesorul. Dar se pare că cota celor care ar prefera un offroader spartanic în locul unui model actual este încă prea mare.
Mai devreme în acest an urmăream istoria lui Ineos Grenadier, creat de un entuziast şi mare fan al Defender-ului clasic. Land Rover a acţionat atunci compania Ineos în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, dar instanţa a fost de partea celor de la Ineos. Concomitent, proaspătul model cu aspect clasic s-a bucurat de o popularitate imensă printre automobilişti. În acest context, cei de la Land Rover au sesizat că şi ei ar putea profita de pe istoria faimosului Defender, iar la doar câteva luni distanţă prezintă propriul lor proiect, delegat celor de la Bowler.
Bowler este un constructor britanic de offroader-e mai speciale, care face parte din Jaguar Land Rover şi este sub gestiunea diviziei Special Vehicle Operations. Astfel, putem spune că deşi pe capotă apare inscripţia Bowler, acest Defender din imagini computerizate este cel mai apropiat de Defender-ul clasic decât orice alt proiect apărut în ultimii ani. Asta pentru că în componenţa JLR, Bowler are acces la toate tehnologiile mărcii şi drepturi oficiale de a lansa un Defender identic cu cel clasic.
Astfel, compania a luat decizia de a lansa o întreagă gamă de offroader-e spartanice pe baza Defender. Modelul din imagini a fost numit Bowler CSP 575, iar în materie de design repetă aproape în totalitate versiunea clasică Defender 110 Station Wagon. Şi totuşi, substratul tehnic este original.
Offroader-ul va fi construit pe o platformă cu cadru dur originală Bowler, numită Cross Sector Platform. Versiunile precedente ale acesteia au stat la baza altor monştri britanici de offroad. Platforma prevede instalarea unei suspensii independente, iar sub capota maşinii se va situa benzinarul V8 de 5.0 litri, cu 575 CP la activ, din portofoliul Jaguar Land Rover.

Bowler CSP 575 va fi o piesă de colecţie, totuşi, iar astfel va oferi echipări şi tapiserie de lux la interior. Preţul, previzibil, va fi pe măsură, de cel puţin 200,000 lire sterline. Debutul comercial în Europa urmează să aibă loc anul viitor.
0
1,717
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!