Electromobil Toyota, ce va putea transporta 9 persoane: noul ProAce Verso se lansează în Europa

16 Noiembrie 2020, 14:29
Denis Godorozea
Toyota măreşte gama electromobilelor disponibile în Europa. După ce au prezentat mai devreme monovolumul utilitar ProAce Electric, japonezii lansează o versiune destinată transportului de pasageri, capabilă să adăpostească la bord până la 9 persoane, inclusiv şoferul. Tradiţional, noua interpretare va oferi un nivel mai înalt de confort şi echipări, dar amintim că în esenţă acest model este o creaţie 100% Peugeot- Citroen, doar cu emblema japonezilor ataşată.
Noua versiune se numeşte ProAce Verso Electric. Japonezii revin la indicele Verso, faimos altădată pe continentul european, iar precum şi în cazul variantei utilitare, ProAce va fi disponibil nu doar în câteva nivele de echipare, dar şi 3 variante de ampatament şi lungime. Respectiv, versiunile au fost denumite Combi, Shuttle, Family şi VIP.
La baza electromobilului s-a situat platforma EMP2, comună cu francezul Peugeot e-Traveller. Respectiv, şi substratul este identic nu doar în raport cu versiunea utilitară, dar şi cu concurenţii francezi. Asta înseamnă că ProAce Verso Electric este propulsat de un motor electric de 136 CP şi 260 Nm, ce pune în mişcare puntea faţă. Cumpărătorii vor putea alege dintre două baterii, de 50 sau 75 kWh.
În funcţie de varianta aleasă, electromobilul va putea parcurge până şa 230 km în varianta de bază, sau până la 330 km în cea de top. Rezervele pot fi suplinite de la o sursă de alimentare rapidă: bateria de 50 kWh are nevoie de doar 30 minute pentru a încărca până la 100%, pe când rezervele celei de 75 kWh vor fi suplinite în 45 minute, însă asta doar în cazul alimentării de la o sursă de 100 kW.
Tradiţional pentru segment, ProAce Verso Electric, fiind un monovolum dedicat pasagerilor, oferă multiple posibilităţi de transformare a ambianţei interioare. Astfel, volumul util pentru bagaje poate varia între 280 şi 1,060 litri cu rabatarea scaunelor. La interior se regăsesc trei rânduri de scaune cu câte trei locuri. Respectiv, şoferul va fi acompaniat în faţă de doi pasageri.
Toyota nu a anunţat deocamdată preţurile pentru noua versiune, dar informează că comenzile preliminare vor putea fi plasate până la sfârşitul acestei luni. Livrările vor demara din primăvara anului viitor.
0
4,708
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!