Electromobilul Honda e nu a salvat situaţia: japonezii vor apela la Tesla pentru a scăpa de amenzi în Europa

3 Noiembrie 2020, 14:36
Denis Godorozea
După ce Ford s-a văzut nevoit să apeleze la ajutorul Volvo pentru a scăpa de amenzi usturătoare pentru depăşirea limitei legale de emisii în Europa, cei de la Honda s-au pomenit într-o situaţie similară. Se pare că nici lansarea compactei electrice Honda e nu le-a permis niponilor să obţină o cifră medie de emisii de până la 95 g/km per întreaga gamă de modele vândute în UE în 2020.
Dar aliatul Honda în acest sens va fi constructorul american de electromobile Tesla care, fireşte, are un indicator de emisii egal cu 0 şi, respectiv, poate veni cu asemenea oferte pentru un număr mai mare de constructori auto prezenţi în Europa. Honda nu a reuşit să reducă cantitatea medie de emisii nici cu compacta Honda e, proaspăt lansată în Europa, iar asta pentru că din momentul debutului a reuşit să vândă doar circa o mie de unităţi, ceea ce constituie doar 2% din totalul automobilelor vândute aici. Astfel, acum Honda şi Tesla vor raporta vânzările totale pentru acest an împreună.
Amintim că mai devreme Alianţa FIAT-Chrysler a apelat la ajutorul Tesla pentru a omite amenzile europene. În prezent limita maximă de emisii pentru toată gama de modele vândute într-un interval anumit de timp în Europa constituie 95 h/km. Nu este exclus, însă, ca anul viitor această limită să fie redusă şi mai mult. La rândul lor, cei de la Tesla se bucură de profituri adiţionale datorită noului serviciu prestat în Europa. Potrivit surselor, americanii au încasat venituri de peste un miliard de euro de la începutul acestui an doar din "credite de emisii".
0
5,264
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!