Ford Bronco cu V8 şi peste 750 CP: Hennessey pregăteşte un nou VelociRaptor

2 Noiembrie 2020, 15:01
Denis Godorozea
Constructorul american Hennessey Performance dezvăluie primele detalii şi o imagine cu viitorul proiect dezvoltat pe baza proaspătului Ford Bronco. Offroader-ul american va fi transformat într-un nou VelociRaptor, ce va avea un V8 monstruos sub capotă şi peste 750 CP la activ.
VelociRaptor V8 Bronco, prima imagine

Ford Bronco abia urmează să fie lansat pe piaţă din anul viitor, însă numărul comenzilor preliminare a depăşit chiar şi cele mai îndrăzneţe aşteptări, iar astfel modelul va putea fi văzut "pe viu" în vreun showroom abia prin 2022. Cererea imensă vine chiar şi în ciuda faptului, că Bronco nu va avea vreo versiune de performanţă, cel mai mare motor instalat sub capota offroader-ului din uzină fiind un V6 EcoBoost de 2.7 litri.
Ford Bronco 2-Door First Edition, versiune standard

Primii care vin să schimbe lucrurile sunt cei de la Hennessey Performance, care au bucurat fanii cu anunţul primului program de tuning, proiectul denumit VelociRaptor V8 Bronco. Mai mult de atât, se pare că cele 24 exemplare planificate spre producţie vor putea fi achiziţionate până la sfârşitul anului viitor, or cei de la Hennessey Performance sunt printre norocoşii care au reuşit să plaseze câteva comenzi preliminare, ce urmează să fie livrate în următoarele luni.
Ford Bronco 2-Door First Edition, versiune standard

Sub capota noului VelociRaptor se va situa benzinarul V8 de 5.0 litri din seria Coyote, asistat de un compresor mecanic imens. Sistemul va fi capabil să livreze un total de aproximativ 760 CP şi se va cupla la cutia automată cu 10 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală. Transmisia, bineînţeles, ca şi alte componente va fi fortificată pentru a face faţă puterii imense, iar printre alte modificări va fi şi o suspensie absolut nouă. În aceste condiţii Bronco cu motor V8 va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în aproximativ 4.5 secunde.

Dar o asemenea bijuterie va avea şi un preţ piperat — nu mai puţin de 225 mii dolari americani. Asta în condiţiile în care un Bronco standard are un preţ de pornire de până la 30,000 dolari în SUA.
0
1,536
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!