Ford lansează în Europa o versiune hibridă clasică cu autonomie de 1,000 kilometri

17 Noiembrie 2020, 13:26
Denis Godorozea
Ford suplineşte oferta în gama hibridelor Kuga în Europa cu o nouă versiune electrificată, a treia la număr. Este vorba despre o motorizare hibridă clasică, în tandem cu motor pe benzină, ce se va situa pe o treaptă mai jos de varianta de top de tip plug-in hybrid. Americanii anunţă o autonomie maximă de până la 1,000 kilometri pentru noua interpretare.
Aşadar, până acum cumpărătorii europeni puteau opta pentru un crossover Kuga cu motor diesel sub capotă, acompaniat de un generator-starter de 48V în cadrul sistemul de propulsie de tip mild-hybrid. Varianta de top, însă, este un plug-in hybrid cu motor pe benzină de 2.5 litri, aspirat natural, şi acompaniat de un motor electric. În tandem acestea oferă 225 CP. Noua versiune are la bază un tandem asemănător, dar oferă la activ mai puţină putere şi fiind, totodată, mai atractivă la preţ.
Noua motorizare activă are sub capotă acelaşi benzinar de 2.5 litri, dar acompaniat de un motor electric acesta dispune de 190 CP şi poate propulsa maşina până la 100 km/h în 9.1 secunde. Cutia cu variaţie continuă este aceeaşi pentru ambele motorizări, dar motorizarea nouă are o baterie de 1.1 kWh, pe când cea de tip plug-in hybrid mizează pe una de 14.4 kWh şi oferă o autonomie în regim electric mult mai generoasă. De altfel, autonomia în regim electric pentru noua motorizare nici nu a fost anunţată, iar americanii au specificat doar că autonomia maximă constituie 1,000 km, deci cu epuizarea completă a combustibilului din rezervorul cu capacitatea de 54 litri.
În noua ipostază Ford Kuga Hybrid va costa în Germania circa 37,000 euro, fiind mai scump cu 5,000 euro în raport cu varianta MHEV cu motor diesel, dar mai accesibil decât varianta de top PHEV cu 3,000 euro. Livrările vor demara în următoarele săptămâni.
0
3,682
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!