Ford se lansează pe piaţa utilitarelor electrice cu noul E-Transit! Toate informaţiile

13 Noiembrie 2020, 09:16
Denis Godorozea
Ford a publicat primele imagini şi informaţii despre versiunea de serie E-Transit, versiunea 100% electrică a utilitarei, ce vine să surprindă cu performanţe demne de un crossover electric premium şi autonomie suficientă chiar şi pentru livrări extra-urbane. Tradiţional pentru segment, americanii vor oferi multiple versiuni şi configuraţii, astfel încât toţi clienţii să-şi poată identifica un electromobil optim.
Modificările estetice în raport cu versiunile cu motoare cu combustie internă sunt minime şi se rezumă la accente de culoare albastră şi un calandru restructurizat, în centrul căruia este integrată priza de încărcare. Ford anunţă o varietate de cel puţin 25 configuraţii diferite disponibile pentru E-Transit, divizate în funcţie de dimensiuni, lungime, tipul compartimentului de încărcare şi capacitatea maximă de tractare. În interpretările de top E-Transit prevede o masă maximă autorizată de 4.25 tone, cu sarcină utilă de 1.6 tone şi spaţiu de până la 15.1 m3 în cazul versiunilor cu caroserie clasică, sau până la 1.96 tone în cazul versiunii autoşasiu.
Utilitara este propulsată de un motor electric capabil să dezvolte 269 CP şi 430 Nm — record în segmentul european de utilitare electrice. Motorul este alimentat de la o baterie de 67 kWh, ce promite o autonomie de până la 350 km, suficientă pentru livrări şi în afara oraşului. Dar se pare că în viitor vor fi disponibile versiuni cu baterii mai generoase, iar astfel şi cu o autonomie mai atractivă.
Rezervele bateriei pot fi suplinite de la o sursă de alimentare rapidă cu curent continuu cu până la 115 kW. Respectiv, în acest caz încărcarea de la 15% până la 80% are loc în doar 34 minute, după care utilitara poate relua activitatea. De la o sursă de curent alternativ bateriile pot trage până la 11.3 kW, iar în acest caz încărcarea completă are loc în 8.2 ore, respectiv o noapte de staţionare în parcarea întreprinderii. Angajaţii întreprinderilor, de altfel, vor aprecia funcţia Pro Power Onboard, una implementată tot mai des de constructorii electromobilelor, ce permite alimentarea echipamentelor periferice, de serviciu, cu până la 2.3 kW din contul bateriei.
Ford promite că costurile de exploatare a unui E-Transit sunt cu circa 40% mai mici în raport cu utilitarele cu motoare termice. Totodată, revizia tehnică va avea loc o singură dată pe an, fără limită de parcurs. Pentru baterii şi sistemul electric americanii oferă o garanţie de până la 8 ani sau 160 mii km. Preţurile nu au fost anunţate încă şi, cel mai probabil, vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea oficială, care va avea loc nu mai devreme de începutul anului 2022.
0
1,584
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!