În doar un an Tesla şi-a pierdut poziţia de lider în Europa occidentală şi şi-a redus cota de piaţă în jumătate

5 Noiembrie 2020, 09:01
Ilie Toma
Tesla e în continuare un producător respectat, iar automobilele sale — dorite, inclusiv în Europa occidentală. Dar între timp o mulţime de alţi producători au lansat modele electrice interesante pe parcursul ultimilor ani, iar asta a făcut alegerea mai diversă. Iar cumpărătorii europeni şi-au îndreptat şi ei alegerea spre modele mai variate.
Aici trebuie să specificăm mai exact ce intră în noţiunea Europa occidentală în aceste date statistice. E vorba de 18 ţări în total, aici fiind include statele UE de dinainte de extinderea din 2004 plus Norvegia, Elveţia, Islanda şi Marea Britanie.

Astfel, dacă în trimestrul III al anului 2019 Tesla avea o cotă de piaţă de tocmai 33.8% în acestă regiune la vânzările de automobile 100% electrice, atunci la diferenţă de un an, în trimestrul III al anului 2020, cota de piaţă a celor de la Tesla a scăzut drastic, la doar 13.5%, mai mult decât în jumătate. Toate astea s-au întâmplat pe fundalul unei pieţe care a fost favorabilă pentru creşterea de automobile electrice, în ciuda contextului pandemic, vânzările de maşini electrice fiind printre puţinele segmente care au crescut.

E la fel de adevărat, însă, că atunci când vorbim de acest clasament, sunt luaţi în considerare producătorii auto, nu mărcile. Aşadar, în acelaşi trimestru primul clasat e Volkswagen Group, cu 87,000 unităţi vândute, dar aici se includ şi modele precum Audi e-tron sau Porsche Taycan, dar şi Volkswagen ID.3. Clasata locului doi e alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, cu 83,000 unităţi electrice livrate în acest trimestru, aici fiind incluse modele consacrate precum Renault ZOE sau Nissan Leaf. Tesla a vândut 63,000 de automobile, cu 12,000 mai puţin decât în perioada similară a anului 2019.
Scăderea Tesla de determinată în primul rând de o cerere tot mai slabă pentru modelele mai învechite moral din gama sa, precum Model S şi Model X, iar cifrele din statistică îi revin aproape în totalitate lui Model 3. Apropo, dacă nu aţi citit încă testul nostru drive cu Tesla Model 3, realizat anul trecut în Moldova, vă invităm s-o faceţi, noi am fost atunci pur şi simplu încântaţi de acest model!
0
1,730
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!