Încărcare rapidă şi acasă: Audi e-tron poate fi încărcat cu curent alternativ cu până la 22 kW

25 Noiembrie 2020, 16:38
Denis Godorozea
O nouă rundă de îmbunătăţiri în gama electromobilelor Audi e-tron: acum SUV-urile pot fi încărcate mai rapid chiar şi la o sursă casnică cu putere de până la 22 kW. Astfel, germanii scurtează timpul necesar pentru o încărcare completă de aproape 2 ori în condiţii casnice.
Marea problemă a electromobilelor, timpul necesar pentru suplinirea rezervelor de energie este rezolvată treptat de cei de la Audi prin posibilitatea încărcării rapide cu curent continuu (DC), iar acum germanii vin cu o soluţie şi pentru cei ce-şi doresc o încărcare rapidă acasă. Cumpărătorii pot comanda acum un nou încărcător care dublează puterea de încărcare, respectiv de la 11 kW până la 22 kW. Astfel, de la o asemenea sursă de curent alternativ (AC) posesorii e-tron vor putea încărca complet bateria de 95 kWh în propriul garaj în mai puţin de 5 ore.
Setul include un nou încărcător cu ecran tactil încorporat de 5 inch — acesta poate fi conectat la reţeaua domestică internet, iar astfel posesorul maşinii poate monitoriza şi ajusta procesul de încărcare a maşinii la distanţă. Dispozitivul mai este compatibil cu ecosistemul casnic şi poate ajusta automatizat procesul de încărcare pentru a nu suprasolicita reţeaua electrică, dar şi să utilizeze inteligent energia furnizată de instalaţii precum panourile solare pentru a nu epuiza rezervele de energie utilizate de consumatorii din casă. O altă funcţie este încărcarea programată pentru oraşele sau ţările unde preţul pentru energie poate varia în funcţie în timpul zilei.
Odată cu aceste îmbunătăţiri cei de la Audi anunţă disponibilitatea unui nou volan cu senzori tactili integraţi pentru sistemul de cruise-control adaptiv cu funcţie de menţinere a benzii de circulaţie. Acum, cu sistemul de pilot semi-automat inclus, şoferii nu vor mai fi nevoiţi să acţioneze direct volanul pentru a confirma atenţia la drum, ci doar să-l atingă uşor. Ei bine, această funcţie nu exclude responsabilitatea şoferului în cazul unui accident, or acesta rămâne obligat să intervină în situaţii imprevizibile sau de urgenţă. Pe lângă cele menţionate, germanii au completat colecţia de jante pentru e-tron şi e-tron Sportback cu câteva seturi noi de 20 şi 21 ţoli, disponibile opţional.
0
2,421
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!